Här finns de katter som söker nya hem just nu. Finns det inga katter här har vi för tillfället inga som är klara för adoption.


Läs mer om hur det går till att adoptera och fyll i din anmälan via knappen till höger.

Oden
Född 2015-05-01

Katt med särskilda behov

Detta är Oden, en katt lite utöver det vanliga. Helt säkert en gång en djupt älskad och älskande familjemedlem men när han kom till oss vilse, utlämnad och utan spårbar ägare. Hans ena öga var illa sargat och han var i akut behov av hjälp när han sökte kontakt med den familj som larmade.

Han fick namnet Oden eftersom hans öga var så skadat att det skulle behöva opereras bort. Men så visade det sig att det fanns en liten chans att rädda det och kanske även lite syn med behandling. Vi ville ge honom den chansen. Han tog den.

Tillsammans med ett jourhem som vänt ut och in på sina liv för att kunna behandla med ögonsalvor och droppar minst 4 ggr/dygn så vann Oden kampen. Idag ser han mer än ljuset i tunneln, han har sannolikt mycket av sin syn kvar. Det återstår bara några månader med ögondroppar sedan är han helt färdigbehandlad.

Oden söker ett för-alltid-hem som kan börja som jourhem och fortsätta att sköta hans öga fram tills att han är färdigbehandlad om några månader och kan adopteras. Att vara jourhem innebär att man ansvarar för hans skötsel och välmående men att Djurskyddet Norra Halland står för alla kostnader.

Oden är lugn och trygg och vill gärna gosa. Han knuffar och buffar för att få kel, han pratar och charmar för att få mat. Att det kan tänkas bli en bit skinka vid frukostbordet fattade han snabbt. Han är van vid ungdomar och litar fullt på jourhemmets härliga 9-åring som har hjälpt till så fint med behandlingen av hans öga.
Oden visar tydligt att han vill gå ut så ett hem med en trygg utemiljö som fungerar för en lite synskadad katt vore drömmen. Han är ganska dominant så kanske skulle den här snygga killen behöva vara ensam katt i sitt nya hem.

Oden är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad.


 

Selma
Född 2015-05-05

Hej!
Selma heter jag. Jag är uppvuxen i en kattkoloni. Inte helt ovanligt tyvärr, det finns alldeles för många runt om i vårt avlånga land.
Jag fick komma till ett härligt jourhem i höstas där det finns en egen katt. Det kändes tryggt, för jag har ju aldrig varit ensam i hela mitt liv.
Jag trivs bra i mitt jourhem, men matte säger att nu är jag så duktig att jag är mogen för att få ett eget för-alltid-hem.

Min kompis Prinsen som bor här och jag gillar att busa med varandra. Han är liksom som min storebror. Men ofta vill han hänga med sina kompisar utomhus och då får inte jag följa med ut. Det får jourkatter inte göra säger matte...
Men jag vet inte om det är så intressant att springa runt ute egentligen. Jag är gärna inne bara jag har sällskap av en annan katt.
Ligger gärna vid dörren så att jag ser o hör allt som händer där ute. Min jourmatte har fixat med kompostgaller framför dörren.

Jag är en pratglad tjej som gillar att mysa i soffan, kan till och med ligga på huvudkudden i sängen.
Något som är läskigt är händer...vet inte varför...men om du har mycket tålamod och ett förtroende mellan dig och mig uppstår så vete sjutton om inte jag ska kunna lära mig att gosa ordentligt. Men till en början så nöjer jag mig att ligga nära.
Jourmatte får klia mig på huvudet numera, och ibland lyfter hon mig och det går bra.

Nu undrar jag om mitt för-alltid-hem finns för mig? Finns du som har tålamod och kan älska mig för den jag är?
Om du finns så kom och hälsa på mig...jag är faktiskt en käck, söt tjej som längtar efter dig...och en kattkompis.

Hälsningar
Selma

Pixel 4 veckor Pixel 4 veckor

TINGAD
Pixel
(hona)
Född 2018-05-16

Lilla Pixel och hennes bror Pixar räddes till livet när de var helt nyfödda. Deras mamma som höll på att föda blev skrämd och sprang iväg utan att komma tillbaka. Bara några timmar gamla kunde de räddas till ett jourhem där den egna katten nyligen hade fått ungar och snällt tog hand om ytterligare två småttingar.
Pixel är van vid familjeliv med katter, hundar och ungdomar och kan flytta till sitt nya hem när hon är 12 veckor i slutet av vecka 32. Hon är då avmaskad, chippad och vaccinerad.

Pixel 4 veckor
Pixel 4 veckor
Pixar 4 veckor Pixar 4 veckor

TINGAD
Pixar (hane)
Född 2018-05-16

Lilla Pixar och hans syster Pixel räddes till livet när de var helt nyfödda. Deras mamma som höll på att föda blev skrämd och sprang iväg utan att komma tillbaka. Bara några timmar gamla kunde de räddas till ett jourhem där den egna katten nyligen hade fått ungar och snällt tog hand om ytterligare två småttingar.
Pixar är van vid familjeliv med katter, hundar och ungdomar och kan flytta till sitt nya hem när han är 12 veckor i slutet av vecka 32. Han är då avmaskad, chippad och vaccinerad.

Pixar 4 veckor
Pixar 4 veckor

Kalle
Född 2016-03-04


Detta är supersöta Kalle, en lekfull, gosig och matglad kille i sina bästa år. Han är född i en koloni tillsammans med många andra hemlösa katter och fick en tuff start på livet. När han fick komma in i värmen i vintras så litade han inte på människor men har nu med jourhemmets hjälp blivit en riktig kelgris som fortsätter att utvecklas och blir modigare och modigare för varje dag.

Han bor gärna ihop med andra katter men kanske inte tillsammans med väldigt undergivna katter eftersom han kan kela och busa lite hårt ibland om den andra katten inte säger ifrån.

Kalle söker ett hem utan små barn men lite äldre och lugnare barn går säkert bra.

Kalle är redo att flytta när rätt hem dyker upp.