Kattis
född 2022-02-14


Fina lilla Kattis föddes på en gård där det fanns väldigt många katter som levde under bedrövliga förhållanden. Alla katterna var okastrerade och förvildade och led av mycket mask och öronskabb. Kattis var ca 6 månader gammal när hon kom till sitt jourhem och hoon tyckte att livet inomhus och nära människan var läskigt i början. Däremot så uppskattade hon jourhemmets egna katter väldigt mycket och med deras hjälp förstod hon slutligen att människan också är väldigt bra.
Kattis blev adopterad till ett jättehärligt hem där hon fick en snäll och mysig kattkompis och tvåbeningar som älskade henne. Allt var perfekt, det sista av Kattis otrygghet försvann och hon utvecklades snabbt till en social och nyfiken katt. Tyvärr så blev hennes matte väldigt allergisk efter en tid och Kattis var tvungen att flytta och kom då tillbaka till vår förening. Hon har sedan dess bott i ett jourhem som så gärna skulle vilja behålla henne men jourhemmets egen katt är lite äldre och uppskattar inte alls att ha Kattis hos sig. Kattis vill så gärna vara nära sin kattkompis och mysa men även busa massor. Så nu måste Kattis flytta igen och det måste få bli sista gången för denna småväxta lilla fröken.

Jourhemmet skriver:
"Kattis är en snäll och mysig katt. Hon gillar att sova i fotändan på sängen och är väldigt gosesugen, särskilt på morgonen. Hon sitter inte i knäet (än) men vill gärna vara med och sitta nära i eller nedanför soffan. Hon har en liten egenhet  - hon viftar på svansen som en hund. Hon gillar att bli borstad, särskilt med typen av borste som ser ut som en karda. Då spinner hon! Kattis kommer och säger till när hon vill leka. Hon gillar att leka, både själv med möss och liknande, och att springa efter snören eller fjädervippor. Hon gillar också att "jaga" och stoltsera med sina (leksaks)byten."

Till Kattis söker vi ett kärleksfullt hem där hon får ta plats och där det finns minst en ung och snäll kattkompis som hon kan få vara nära och både mysa och busa med. Det får gärna finnas fler katter och kanske även en kattvan hund, Kattis har aldrig träffat någon hund men vi tror att hon skulle kunna trivas fint ihop med en snäll hund.

Kattis har bara varit innekatt sedan vi räddade henne från gården hon föddes på och hon verkar trivas bra med det. Men som de flesta katter skulle hon säkert tycka om att spatsera omkring på egen tass i en trygg utemiljö långt från trafikerade vägar och annat som är farligt för en nyfiken katt. Ska hon bli innekatt ska boendeytan vara stor och en nätad eller inglasad balkong/altan är väldigt högt prioriterat. Den ska då vara klar vid inflyttningen.

Kattis är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta när rätt hem dyker upp.