Hur går en adoption till?


Katterna hos Djurskyddet Norra Halland kostar 1200:-.

Katter äldre än 6 månader är vid tidpunkten för adoption kastrerade, vaccinerade, id-märkta och avmaskade.

12 veckors kattungar är vid tidpunkten för adoption vaccinerade, id-märkta och avmaskade.


Vi ser alltid till kattens bästa när vi adopterar ut en katt och har därför inget kösystem utan försöker att matcha ihop katten med rätt husse/matte. I regel  låter vi flera personer få träffa katten i jourhemmet, därefter tar vi i samråd med jourhemmet ett beslut om till vem katten blir adopterad.
Får du inte adoptera ena gången innebär det alltså inte att du inte får göra det nästa gång heller. Till nästa katt kanske du är precis rätt!

När du har besökt katten och blivit utvald att adoptera behöver du TINGA den. Det gör du genom att betala in 200:- via Swish till 1233944048 eller till postgirot 89874-2. Skriv TINGA och kattens namn i meddelanderutan så att vi vet vilken katt det gäller. Avgiften återbetalas inte om du ångrar dig men dras naturligtvis av på adoptionskostnaden.

Kontakta oss via formuläret nedan och berätta lite om vad ni har att erbjuda den katten ni är intresserade av. Vi återkommer inom en vecka oavsett om du blir utvald att besöka katten eller inte.

Villkor för adoption
 

- Vid adoption av en katt som är under 1 år behöver det finnas en katt sedan tidigare i hemmet, alternativt att man adopterar två katter.

- En okastrerad kattunge får inte vistas ute förrän den är kastrerad. Vid adoption av en hane och en hona ska hanen kastreras vid 4 månaders ålder. Läs mer om kastration här

- Katten ska vaccineras årligen.

- Katten ska försäkras.

- Katten ska ha en trygg utemiljö om den ska vara utekatt.

- Katten ska ha en stimulerande innemiljö om den är innekatt och balkonger ska vara nätade.

 

Försäkra din katt

Alla våra katter omfattas av en olycksfallsförsäkring hos SVELAND. Väljer ni att teckna en försäkring på er nyadopterade katt hos SVELAND så slipper ni karenstiden. I samband med adoption får man som nybliven kattägare erbjudande om att teckna fortsatt försäkring hos SVELAND.

Intresseanmälan adoption


  • Berätta lite om dig och vad du har erbjuda katten du är intresserad av.