Bosse
född 2014-04-01


Bosse är en härlig, väluppfostrad och pratglad herre. Han spinner och kurrar och småpratar på sitt eget sätt. Han är en ganska liten hane som lätt skulle kunna bli lika bred som lång- han älskar nämligen mat. Fick han bestämma skulle det serveras mat mycket oftare och hans favoritställe i huset är inte helt otippat köket där maten serveras. Där har han stenkoll på när det kan tänkas vara dags för nästa måltid. I köket finns det dessutom ofta en tvåbening. Bosse gillar tvåbeningar, inte bara för att de serverar mat utan även för de åstadkommer både kel och lek. Små tygmöss är hans favoritleksak, speciellt om någon kastar dem så att han kan jaga efter eller om de dras omkring i änden på ett snöre.

Bosse är en lite försiktig och snäll katt. Han har aldrig hoppat upp på matbordet eller köksbänkarna. Inte heller har han klöst på möbler eller något annat, utan verkar nöjd med att klösa på sin klöspelare. Han visar inget större intresse för att gå ut, men har precis upptäckt det stora inglasade uterummet som finns i jourhemmet och är nöjd med att spana runt där. Han är jättekelig, spinner lätt och har precis förstått hur skönt det är att ligga helt avslappnad i en skön famn och mysa under klappar o kel. Vi tror att Bosse levt mycket ute i sitt tidigare liv och inte riktigt har fått lära sig att njuta av männiksans närhet, att sova i sängen och att ligga nära i soffan. Men han tar för sig fint i jourhemmet och börjar nu närma sig den perfekta knäkatten/mysfarbrorn.

När Bosse räddades hade han väldigt ont i sin mun. Ett besök hos veterinären gav diagnosen parodontit och han blev direkt av med 12 smärtande tänder. En katt med parodontit (tandlossning) behöver träffa veterinären med jämna mellanrum för att se hur munhälsan är och hur tänderna mår. Att adoptera en sådan katt innebär ett stort ansvar, och oftast en extra kostnad, men vår förening kan erbjuda ett avtal som hjälper till med kostnaderna. För visst ska alla katter ha samma chans till ett härligt smärtfritt liv, visst är Bosse värd att älskas i ett hem trots att han har en lite besvärlig mun?

Bosse söker ett hem utan små barn, han är van vid lugna tonåringar och vuxna. Han skulle helt säkert uppskatta ett hem där någon är hemma mycket.

Bosse är kastrerad, chippad, vaccinerad, avmaskad och munsanerad och redo att flytta när rätt hem dyker upp.