Cassie
född 2010-12-01


Cassie var husses ögonsten och de bodde och mådde gott i en stor lägenhet tills Cassie var 7 år. Då behövde hennes åldrande husse lite mer stöd i vardagen och de flyttade tillsammans till ett serviceboende. Livet där blev inte som förr, lägenheten var liten och springet av hemtjänst 6 gånger om dagen var skrämmande. Samtidigt blev husse allt mer förändrad och hemmet kändes lite läskigt och otryggt. Cassie blev rädd för höga ljud och rörelser och sprang helst och gömde sig när det kom besök.
Inte nog med att livet blev annorlunda, Cassie har sannolikt levt större delen av sitt vuxna liv med en enorm smärta i munnen pga av tandsjukdomen FORL/TR. När hon kom till oss var det tydligt att hon hade jobbigt att äta och ett besök hos veterinären visade att hon bara hade 5 (!) tänder kvar. Resten hade redan vittrat sönder och brutits av genom åren under enorm smärta. Ytterligare 2 tänder var angripna och togs bort så nu är vår tappra lilla gumma nästan helt tandlös. Men hon är äntligen smärtfri!

Nu har Cassie varit i ett lugnt och tryggt jourhem sedan i januari och har blommat ut till den katt hon en gång var. Hon är en vacker 10-årig dam med en kattunges sinne som älskar att leka. Hon jagar bollar runt runt i lägenheten, hoppar efter kattleksaker på snöre och jagar ivrigt sin egen svans. Hon älskar att kela. Hon älskar att bli borstad. Hon sover tätt intill i sängen och ligger gärna i ditt knä i soffan. Det bästa som finns är dagarna då jourhemsmatte inte lämnar lägenheten alls. Cassie är nyfiken och älskar att upptäcka nya saker men är fortfarande försiktig med nya bekantskaper och drar sig helst undan innan hon en stund senare kommer och hälsar. Höga ljud och snabba oväntade rörelser är fortfarande lite läskigt men det går också allt bättre.

Cassie söker ett hem som innekatt utan andra djur och skulle trivas jättebra hos någon som är hemma mycket. Hon äter med glädje torrfoder som hon kan svälja helt men favoriten är blötmat i form av mousse och puré. Favoritsmak? Kyckling!!!
Eftersom Cassie har FORL/TR så behöver hon på en ny tandkontroll om ca 1 år. Skulle ytterligare någon tand vara angripen då tar man bort resterande tänder. Att adoptera en katt med FORL/TR innebär ett ansvar och extra kostnad men vår förening kan erbjuda ett avtal som hjälper till med kostnaderna. För visst ska alla katter ha samma chans till ett härligt smärtfritt liv?

Cassie är kastrerad, chippad och vaccinerad och är redo att flytta när rätt hem dyker upp.