Utmed en snirklig väg långt ifrån människor och hus hittades de sent en kväll i slutet av oktober. Livrädda och lämnade åt sitt öde tryckte de sig tätt tillsammans. De låg på en plats de inte kan ha tagit sig till själva och de hade inte sin mamma med sig. Någon hade avsiktligt dumpat kattungarna där, intill en lämplig vändplats för bilen. Farligt nära ett porlande vattenfyllt dike. Någonstans långt därifrån gick antagligen en förtvivlad kattmamma och letade efter sina 6 veckor gamla ungar. Men de var inte nära henne längre, de var lämnade att dö för att någon inte längre ville ha dem.
Men ödet ville annorlunda. En kvällsjoggare hade just den kvällen bestämt sig för att ta en annan sväng än den vanliga. I det kompakta mörkret längs den lilla vägen såg han plötsligt något glimma i dikeskanten när han sprang förbi. 5 par skräckslagna ögon reflekterades i hans pannlampa. 5 par ögon som tittade på sin räddare.

Några dagar senare kunde vi hämta in den sista av totalt 11 katter vid en stuga. En lugn och vänlig äldre honkatt som fött alldeles för många kullar under sitt liv och som precis lämnat ifrån sig den senaste kullen. I hennes bröst fanns fortfarande mjölk. Den gamla honan Gammelmor sammanfördes med de 5 övergivna ungarna och det tog inte lång tid innan de låg intill hennes bröst och diade. 5 övergivna chanslösa ungar räddades av ödet. En gammal honkatt hjälptes från sitt öde vid stugan. Tillsammans blev de en familj som behövde varandra. En del historier är vackrare än vackrast.

Gammelmor med sina 5 bonusungar finns i jourhem i Lindome.


Zia
född 2019-09-11


Zia är den mest nyfikna och självständiga pälsbollen i kullen. Hon älskar att klättra och att mysa i famnen.

Hon är chippad, vaccinerad och avmaskad när hon är redo att flytta efter den 4 december.Xona
född 2019-09-11


Xona är också en mästerklättrare. Hon trivs med sina syskon, främst Lucifer,  men älskar också att hitta egna konstiga ställen att sova på.

Hon är chippad, vaccinerad och avmaskad när hon är redo att flytta efter den 4 december.

Lucifer
född 2019-09-11


Lucifer är en kille som far runt och busar , gärna bärande på sina leksaker. Han trivs bra ihop med Xona och flyttar gärna tillsammans med henne.

Han är chippad, vaccinerad och avmaskad när han är redo att flytta efter den 4 december.

Salsa
född 2019-09-11


Salsa är väldigt kelig och älskar att brottas med sina syskon. Hon och brorsan Caesar trivs fint ihop och ska flytta tillsammans.

Hon är chippad, vaccinerad och avmaskad när hon är redo att flytta efter den 4 december.

Caesar
född 2019-09-11


Caesar, kullens minsting som är lite försiktigt utan sina syskon men när de är där kastar han sig över dem. Han sover ofta intill Gammelmor men aldrig ensam. Han ska flytta tillsammans med Salsa.

Han är chippad, vaccinerad och avmaskad när han är redo att flytta efter den 4 december.