Här finns de katter som söker nya hem just nu. Finns det inga katter här har vi för tillfället inga som är klara för adoption.


Läs mer om hur det går till att adoptera och fyll i din anmälan via knappen till höger.

Läs igenom våra adoptionsvillkor innan ni anmäler intresse för adoption.

Snö von Torp 
Född 2016-04-01


Snälla fina Snö som levt hela sitt liv instängd tillsammans med alla de andra katterna på torpet var den första katten vi kunde rädda. Vi tog henne först för att hon var dräktig och skulle föda när som helst. Vi hann precis, 24 timmar efter ankomsten till jourhemmet föddes hennes ungar.

Kattfamiljen hade det lite kämpigt i början med att vänja sig vid en normal bakterieflora och det fantastiska jourhemmet har ägnat oändligt med tid för att hjälpa dem med ögoninfektioner och oroliga magar. Men nu är alla friska och glada och börjar bli redo för nästa steg i livet. Ett alldeles eget hem, långt ifrån den misär som annars skulle ha blivit deras liv i torpet...

Mamma Snö och Pricken kommer att stanna i jourhemmet för alltid. De 5 ungarna Disa, Liv, Bill, Tea och Sally är klara att flytta tidigast den 10 augusti.
 

Liv
Född 2019-05-19

Liv- är en riktig liten överlevare. Efter en tuff start är hon en pigg liten flicka som älskar att busa och utforska nya gömställen. Hon är liten till växten och inte så tuff, men väldigt nyfiken och tillgiven. Hennes namn är så symboliskt, den här lilla tjejens kamp har berört oss på djupet.

Liv är avmaskad, chippad och färdigvaccinerad när hon kan flytta tidigast den 10 augusti.

Adopteras av jourhemmet

Pricken

Född 2019-05-19

Pricken- med den lilla fläcken under hakan. Han är ledaren bland syskonen, är alltid först fram och ska visa sig. Pricken gillar hos och mys, men är också väldigt busig och klättrar gärna på allt han kan.

Pricken är avmaskad, chippad och färdigvaccinerad när han kan flytta tidigast den 10 augusti.

Sally
Född 2019-05-19

Sally- det är alltid full fart på Sally, sova är inte hennes melodi. Hon älskar att klättra och är väldigt nyfiken på alla som kommer och hälsar på. Hon gillar extra mycket att bli klappad på magen.

Sally är avmaska, chippad och färdigvaccinerad när hon kan flytta tidigast den 10 augusti.

Bill
Född 2019-05-19

Bill- en stabil liten herre som är nyfiken på det mesta. Hänger gärna med sin syster Tea för att hitta på bus. Bill ligger gärna i soffan med oss människor för att bli gosad och pysslad med.

Bill är avmaskad, chippad och färdigvaccinerad när han kan flytta tidigast den 10 augusti.

Tea
Född 2019-05-19

Tea- är en lite mindre flicka, men full av energi. Hon är snabb och älskar att busa i sin lektunnel. Tea är en liten pajas som ofta försöker få igång sina syskon när de helst vill ta det lugnt.

Tea är avmaskad, chippad och färdigvaccinerad när hon kan flytta tidigast den 10 augusti.

Disa
Född 2019-05-19

Disa- är en välvuxen och stark flicka som vet vad hon vill. Hon sätter sina bröder på plats när det behövs och är trygg i sig själv. Hon visar gärna vägen till nya roliga lekställen och är tam och tillgiven.

Disa är avmaskad, chippad och färdigvaccinerad när hon kan flytta tidigast den 10 augusti.

Molly
född 2019-04-01


Sockersöta och lite försiktiga Molly tar det i sin takt och betraktar innan hon själv tar del. Men sedan är det fullt ös och hon är den som busar mest och hittar gärna på hyss.
Molly har vuxit upp tillsammans med Polly och Molle

Molly är gammal nog för att flytta men har inte fått sina vaccinationer än. Dessa kan man dock genomföra med hjälp av adoptören så dyker rätt hem upp innan dess kan hon flytta ändå. Finns det andra katter i hemmet måste de vara vaccinerade om Molly ska kunna flytta dit.

Molly och Polly flyttar gärna tillsammans.

Polly
född 2019-04-07


En härlig "pantertant" som är både modig och sprallig. Får hon tag på ett hårband kan hon leka hur länge som helst.
Polly har vuxit upp tillsammans med Molly och Molle.

Polly är gammal nog för att flytta men har inte fått sina vaccinationer än. Dessa kan man dock genomföra med hjälp av adoptören så dyker rätt hem upp innan dess kan hon flytta ändå. Finns det andra katter i hemmet måste de vara vaccinerade om Polly ska kunna flytta dit.

Polly och Molly flyttar gärna tillsammans.

Adopterad
Molle
född 2019-04-01


Snyggingen Molle är en modig och framåt kille som gärna leker med allt som ligger framme.
Molle har vuxit upp tillsammans med Polly och Molly

Molle är gammal nog för att flytta men är inte riktigt klar med sina vaccinationer. Dessa kan man dock genomföra med hjälp av adoptören så dyker rätt hem upp innan dess kan han flytta ändå.

Atlas född 2016-05-15
Gus född 2014-05-15


Kompisarna Atlas och Gus har förlorat sin matte och längtar efter ett nytt tryggt hem med mycket kärlek. De är vana innekatter och vill gärna flytta tillsammans om det är möjligt.
Atlas är stor katt som gillar gos och kel i lagom dos när han bestämmer. Han kommer gärna och möter vid dörren och hälsar på besökare.

Gus är 5 år väldigt kelsjuk. Han är lite försiktig och springer och gömmer sig när det ringer på dörren. När han förstått att det var ofarligt så kommer han fram efter några minuter.

Gossarna är kastrerade, chippade och vaccinerade och vill flytta så fort som möjligt.
 

Atlas 3 år
Gus 5 år

I ett dike längs en skogsväg, långt ifrån en plats där en tam kattmamma med 5 små ungar ska befinna sig, hittades de. Ungarna var små och mamma Liza mager och vrålhungrig. Hur länge de hade varit i det där diket vet bara den som hade dumpat dem där. Tack vare en rådig privatperson kunde vi tillsammans se till att kattfamiljen istället fick en ärlig chans till livet i ett underbart jourhem. Ungarna växer så det knakar och är precis så där härliga som kattungar ska vara. Snart är de så stora att de kan flytta till egna hem. Snälla goa spinnmaskinen Liza vill också ha ett eget hem när ungarna flyttat.

Tingad
Molly
född 2019-05-01


Nyfiken, lättlärd och charmig.

Molly är chippad och grundvaccinerad när hon kan flytta från 17/7.
 

Adopteras av jourhemmet
Ronja
född 2019-05-01


Gillar att mysa och leka och är allmänt söt.

Ronja är chippad och grundvaccinerad när hon kan flytta från 17/7.

Tingad
Caesar
född 2019-05-01


Tar för sig, sprallig och gillar att upptäcka.

Caesar är chippad och grundvaccinerad när han kan flytta från 17/7.

Tingad
Elvis född 2019-05-01


Älskar mat, lugn, trygg och sover mycket.

 Elvis är chippad och grundvaccinerad när han kan flytta från 17/7.
 

Tingad
Charlie
född 2019-05-01


Hon är liten och lugn och leker oftast själv.

Charlie är chippad och grundvaccinerad när hon kan flytta från 17/7.

Liza
född 2018-05-01


Jättekelig, snäll, mysig och skötsam. Bestämd mot ungarna ibland men är en härlig och kärleksfull katt.

Liza är kastrerad, chippad och grundvaccinerad när hon kan flytta i början av augusti.

Väntar besök
Nelson von Torp
född 2015-01-01


Nyfikna levnadsglada Nelson har levt hela sitt liv instängd i misären i torpet. På bara en månad har han lärt sig att livet som katt kan vara så fantastiskt och att en människas kärleksfulla och mjuka klappar gör underverk i en rädd och mager kropp.
Nelson älskar kel och gos och trivs fint ihop med jourhemmets hund och katt. Han älskar att leka och upptäcka nya saker och besöker den innätade balkongen så ofta som möjligt. De fina gröna ögonen tittar längtans fullt ut.

Nelson söker ett hem där en trygg utemiljö kan erbjudas. Ett hem med mycket lek och kärlek.

Nelson är kastrerad, chippad och grundvaccinerad och kan flytta så snart rätt hem dyker upp.
 

Melker
Född 2016-05-02

Hejsan Melker här!

Djurskyddet NH säger att alla katter är fantastiska men att jag är lite extra fantastisk. Såklart att jag är, jag är ju Melker Överlevaren som dessutom har varit fotomodell i tidningen. Jag dök upp helt utmattad hemma hos en snäll familj som larmade Djurskyddet.  Jag var väldigt svag av svält och hade en elak infektion i benet, mina solbrända öron gjorde också jätteont.  Det var kämpigt ett tag men det gick vägen och alla prover visar att jag klarat mig undan detta med blotta förskräckelsen.
Nu vill jag inte vara med om fler förskräckelser i livet, nu vill jag bara ha kärlek, trygghet och massor av bus och spännande upplevelser.

Jag söker en tvåbening som kan bli min bästa vän. Någon att sova tillsammans med på natten, att mysa med i soffan och leka fartfyllda lekar med. Någon som kan ge trygghet, som låter mig vara nära hela tiden, väldigt nära. Jag älskar närhet. Så jag vill ha ett hem där det inte blir långa ensamma dagar. Men jag är också en nyfiken och aktiv krabat som vill leka och busa mycket. Men eftersom mina öron och nos är så känsliga för sol är det bäst för mig att vara innekatt, om jag inte hittar en extra fantastisk familj som kan hjälpa mig att smörja på lite solkräm varje dag förstås! En balkong att spana ifrån och olika klösträd och hyllor hade varit kul om jag inte kan få gå ut. Och leksaker med kattmynta! Men jag vill inte ha någon kattkompis! Jag väldigt dominant och vill inte dela mitt territorium eller mina ägare med någon annan fyrbent varelse.  Ett kärleksfullt hem med någon eller några trygga tvåbeningar som är hemma mycket hade varit drömmen för mig.

Jag är kastrerad, chippad och vaccinerad och klar att flytta när det rätta hemmet för mig dyker upp.

Tingad
Tikkan (Tequila)
Född 2014

Allra goaste Tikkan längtar efter ett hem där hon kan ge och få gränslös kärlek. Hon längtar så efter ett hem hon kan få skämma bort med sin tillgivenhet och små upptåg. Att ligga i sängen och mysa är något av det bästa hon vet!

Tikkan är en jättesnäll och go katt men är inte så förtjust i andra katter så hon behöver vara ensam katt i hemmet. Men hon älskar tvåbeningar som erbjuder sin kärlek, god mat och en varm och trygg miljö såväl inne som ute. Hon skulle antagligen trivas lika bra i en barnfamilj som hos en ensam pensionär som är hemma mycket.

Tikkan är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta när rätt hem dyker upp.