Här finns de katter som söker nya hem just nu. Finns det inga katter här har vi för tillfället inga som är klara för adoption.


Läs mer om hur det går till att adoptera och fyll i din anmälan via knappen till höger.

Läs igenom våra adoptionsvillkor innan ni anmäler intresse för adoption.

Othello och Romeo
födda 2019-05-17


Othello och Romeo föddes framför ögonen på en mycket förvånad nybliven matte. Dagen innan hade hon tagit över deras mamma Duffy från en vän och katten var inte anmärkningsvärt rund. Men dräktig var hon...
De båda bröderna har så där härligt mycket energi som kattungar ska ha och får de fart på varandra så utforskas varje skrymsle och vrå ivrigt. De är lika ljuvliga när de busar som när de söker kärlek och sover.

De är chippade, vaccinerade och avmaskade och redo att flytta när rätt hem dyker upp.

Bröderna finns i jourhem i Balltorp, Mölndal

Othello

Romeo

Det var en av sommarens skönaste dagar när familjen i villan i Anneberg skymtade den skygga lilla kattfamiljen första gången. En mager och trött kattmamma med en ful infektion under ena ögat och fyra ungar varav en väldigt mycket mindre än de andra tre. När katterna kom tillbaka dagen efter så tog den minsta kattungen täten och gick modigt upp för den långa trappan till husets altan. Liten och mager och som om den hade fått en uppgift. Att skaffa hjälp. De andra ungarna följde efter upp för trappan men mamman satt kvar och iaktog sina ungar och familjens reaktion. Hennes blick sa "Hjälp mig, jag orkar inte längre".
Hon hade valt rätt familj att söka hjälp hos, familjen ringde oss.

Husets tre härliga flickor ägnade dagar och kvällar åt att försiktigt leka med kattungarna ute på tomten. Mat serverades på bestämda tider och sakta men säkert så flyttades matskålarna mot källardörren och över tröskeln in i huset. Katterna följde med in och åt. De blev modigare genom leken och när en vecka hade gått tvekade de inte längre utan gick med självklarhet långt in i huset för att komma till matskålarna. Ett rum i sutteränghusets källardel förbereddes med kattlådor och liggplatser och ungarna vågade stanna inne och sova med fulla mätta magar. En kväll när hela kattfamiljen var inne och åt samtidigt stängde familjen försiktigt dörren bakom dem.
Dagen efter kom ruskvädret, men då var kattmamman Lovis och ungarna Lilleman, Lobo, Laban och Labolina i trygghet.

Labolina
född 2019-06-06


Labolina är en riktig liten pralin som är lite försiktig och vill inte alltid vara med på brödernas bus. Vansinnigt söt sitter hon ofta lite på håll och betraktar syskonens liv o kiv, ibland hakar hon på men tycker att det är lika skönt att låta dem hållas och själv hitta en lite lugnare vrå. Labolina skulle trivas i ett lite lugnare hem utan små barn som riskerar att bli för närgångna eller läskigt högljudda.

Labolina är chippad, vaccinerad och avmaskad ochär redo att flytta när rätt hem dyker upp.


Kattmamman Lovis
född 2017-01-01


Underbara fantastiska Lovis. En riktig hjälte! Med en kropp tärd av oavbrutna kattungefödslar och en ful infektion under ögat så höll krafterna på att helt sina ut. Istället för att gå under så sökte hon hjälp.
Väl inne i den för henne ovana och skrämmande miljön så släppte hon ändå kontrollen. Hon sov nästan dygnet runt, lämnade över ansvaret för sina ungar till de stora och små tvåbeningarna i huset. Efter en ordentlig antibiotikakur och mycket näringsriktig mat så återvände hon långsamt till livet och har visat att hon gillar att ha ett riktigt hem.
Lovis söker ett kärleksfullt hem där hon kan gå ut i en trygg miljö. Hon är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta när rätt hem dyker upp.


Adopteras av jourhemmet
Lobo
född 2019-06-06


Lobo är en trygg och självständig kille som håller sig centralt i huset så att han inte missar något. Han busar gärna med sina syskon och upptäcker nya spännande ställen men han är också syskonskarans stora
kelgris. Helt obrydd låter han barnen hantera honom och somnar gärna intill i sängen.


Adopteras av jourhemmet
Lilleman
född 2019-06-26


Lilleman, "budbäraren" som var den som gick först upp på trappan till altanen. Han är sannolikt inte Lovis biologiska unge utan har hittats någonstans av Lovis som tagit sig an honom. Eftersom han är betydligt mindre till storleken är han också lite försiktigare i leken och sitter gärna och tittar på ett tag. Hans stora betraktande ögon går inte att motstå, och han blev såklart direkt familjens lilla favorit.

Adopteras av jourhemmet
Laban
född 2019-06-06


Laban är syskonkullens stora energiknippe och en källa till ständiga händelser. Hans orädda framfart och livsgnista ger många härliga skratt. Nyfiken och orädd far han omkring i det stora huset och försöker få igång lek och bus med både syskonen och familjen. Det händer alltid något kring Laban, plumsar någon ner i toalettstolen så vet man utan att titta efter att det är han... Laban är inte bara busig, han har även en härligt mysig sida och gillar kel och mys.

Katterna finns i jourhem i Anneberg, Kungsbacka

Syskonen Pixie och Peaches
födda 2015-06-01

Syskonen Pixie och Peaches är två härliga skönheter som tidigare har bott  med möjlighet att gå ut och som gärna skulle bo så igen om utemiljön är trygg. De är de bästa vänner och vill allra helst flytta tillsammans, de har ju aldrig varit utan varandra.

De är två väldigt nyfikna och sociala damer som älskar att sova under filtar. De älskar även rå torsk, torrfoder och kattgodis men nöjer sig med att slicka av såsen på mjukmaten. Får de chansen hoppar de gärna upp på diskbänken eller handfatet och dricker vatten under kranen. De skulle antagligen älska att få en vattenfontän! I övrigt har de all tänkbar utrustning man kan önska sig som katt, bl.a. ett antal riktigt fina klöspelare som de vill ta med sig i flytten.

Peaches älskar att bli borstad och hoppar gladeligen upp och lägger sig i knät och vill bli kliad. Hon leker gärna med olika leksaker och kan inte låta bli att hoppa i och busa runt i tomma väskor, påsar och kartonger.

Pixie är väldigt kelsjuk men bestämer själv  när det passar henne och lägger sig då i knät och myser. Hon gillar att leka och favoritleksaken är bollar som jagas med iver. Höga ljud är lite läskigt och hon ogillar skarpt när Hemglassbilen kommer med sin signal.

De har bott med hund utan problem men slipper helst små barn med hastiga rörelser och höga ljud i sitt nya hem.

Har du det hem Pixie och Peaches söker så tveka inte att lämna in en intresseanmälan om adoption.
 
Se fler bilder HÄR