Här finns de katter som söker nya hem just nu. Finns det inga katter här har vi för tillfället inga som är klara för adoption.


Läs mer om hur det går till att adoptera och fyll i din anmälan via knappen till höger.

Melker
Född 2016-05-02

Hejsan Melker här!

Djurskyddet NH säger att alla katter är fantastiska men att jag är lite extra fantastisk. Såklart att jag är, jag är ju Melker Överlevaren som dessutom har varit fotomodell i tidningen. Jag dök upp helt utmattad hemma hos en snäll familj som larmade Djurskyddet.  Jag var jättesvag av svält och hade en elak infektion i benet, mina solbrända öron gjorde också jätteont.  Det var kämpigt ett tag men det gick vägen och alla prover visar att jag klarat mig undan detta med blotta förskräckelsen.
Nu vill jag inte vara med om fler förskräckelser i livet, nu vill jag bara ha kärlek, trygghet och massor av bus och spännande upplevelser.

Jag söker en tvåbening som kan bli min bästa vän. Någon att sova tillsammans med på natten, att mysa med i soffan och leka fartfyllda lekar med. Någon som kan ge trygghet, som låter mig vara nära hela tiden, väldigt nära. Jag älskar närhet. Så jag vill ha ett hem där det inte blir långa ensamma dagar. Men jag är också en nyfiken och aktiv krabat, kan jag inte vara ute på egen tass på ett bra sätt med solkräm på öron och nos så vill jag leka och busa mycket. En balkong att spana ifrån och olika klösträd och hyllor hade varit kul. Och leksaker med kattmynta!

Jag är inte det minsta rädd för varken TV:n eller dammsugaren men tycker att hastiga rörelser och vissa ljud är lite läskigt. Så jag vill inte ha små barn i mitt liv. Jag vill inte heller ha sällskap av någon annan katt, i alla fall inte i början. Ett lugnt hem med någon eller några trygga tvåbeningar som är hemma mycket hade varit drömmen för mig.

Jag är kastrerad, chippad och vaccinerad och klar att flytta när det rätta hemmet för mig dyker upp.

Kalle von Torp                    (läs mer om Torpkatterna)
Född 2015-05-01

Det här är Kalle von Torp. Han är en lite försiktig kille som antagligen stått lågt i rang i den stora gruppen av katter. Han har inte fått tillräckligt med kärlek av människan och har aldrig kunnat slappna av och känna sig trygg. Nu när han är kastrerad, kan andas frisk luft och äta sig mätt på bra mat så kommer han snart att visa sitt rätta jag. Han gillar klappar men vill inte bli upplyft eller buren än. Kalle letar därför efter ett hem som låter honom komma underfund med sin nya livssituation i lagom takt. När han gjort det kommer han att älska allt och alla och förhoppningsvis helt glömma bort sitt tidigare liv i misären.

Kalle kan antingen bli ensamkatt alternativt flytta till ett hem med en väldigt snäll kattkompis.
Han är kastrerad, chippad, vaccinerad och redo att flytta när rätt hem dyker upp.

Salmiak
Född 2018-05-01

Den här ettåriga snyggingen är en alldeles lagom mix av bus och gos. Han är lite reserverad mot nya bekantskaper men kommer ganska snabbt underfund med att tvåbeningarna är bra. Speciellt de som bjuder på Doritos! Precis som barn är mästare på att höra smusslandet med en godispåse så missar han aldrig ljudet av när en Doritospåse öppnas. Då är han snabbt på plats med sina bedjande ögon och förhoppningen om att få smaka.

Jourhemmet kallar honom för Följa John. Han gillar nämligen att vara nära, sällskapar gärna när du tittar på TV eller äter (även när det inte är Doritos) och följer efter dig i hemmet. Han ligger gärna intill dig i sängen och kan säkert tänka sig att bli en härligt värmande knäkatt framöver bara det får ske i hans takt.

Salmiak skulle gilla att bli utekatt i en trygg miljö men skulle även trivas fint som innekatt i en stimulerande miljö med möjlighet att spana på omgivning från en inglasad eller innätad balkong. Han är van vid andra katter och hund även om hunden inte imponerar så stort på honom. Vi tror att han skulle trivas väldigt bra i ett lugnt pensionärshem eller i ett hem utan små barn där han får mycket sällskap på dagarna. Finns det en snäll trygg katt som sällskap är hans lycka gjord.

Salmiak är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta när rätt hem dyker upp.
 

Leende Salmiak

TINGAD
Tikkan (Tequila)
Född 2014

Allra goaste Tikkan längtar efter ett hem där hon kan ge och få gränslös kärlek. Hon längtar så efter ett hem hon kan få skämma bort med sin tillgivenhet och små upptåg. Att ligga i sängen och mysa är något av det bästa hon vet!

Tikkan är en jättesnäll och go katt men är inte så förtjust i andra katter så hon bör få chansen att vara ensam katt i hemmet. Men hon älskar tvåbeningar som erbjuder sin kärlek, god mat och en varm och trygg miljö såväl inne som ute. Hon skulle antagligen trivas lika bra i en barnfamilj som hos en ensam pensionär som är hemma mycket.

Tikkan är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta när rätt hem dyker upp.