Liv
född 2019-09-24


Lilla Liv kom till vår förening när hon var 4 månader gammal. Hon är uppvuxen i ett välordnat stall tillsammans med sina syskon och mamma och flyttade till en familj när hon var 3 månader. Hon hade bara varit i jourhemmet en vecka när vi bad dem att beskriva henne och fick denna härliga text:

"Livfulla Liv!
Att beskriva lilla Liv är att sätta ord på ren lycka. Hon är så lekfull, nyfiken, social, kärleksfull, lätthanterlig och tar allt i livet som en klackspark. Hon bjuder in och älskar sällskapet från både människor och andra hundar och hon interagerar så fint. Vår äldre katt, också fd hemlös, har lite svårt att släppa henne nära men hon lyssnar så otroligt fint på hans signaler och bjuder in försiktigt och tack vare det så har han mjuknat och själv börjat bli nyfiken tillbaka!
Vi har testat lite olika typer av hantering - klippt klor, tittat på tänder, gett avmaskning och p-piller (för att bryta löpet hon gått in i så att hon kan kastreras), klämt och känt igenom henne som man gör hos veterinären, barnen har burit och gosat med henne - all typ av hantering spinner hon förnöjt av! Att få en liten godbit eller lekstund efter hantering är det absolut bästa som finns tycker hon.

Liv är en väldigt social tjej som är med överallt där man själv är. Hon utforskar med stor nyfikenhet varenda vrå av hemmet, t.o.m badkaret var intressant att leka runt i trots att det ännu var lite vatten kvar i botten efter yngsta barnets badstund.
Vi har 3 olika typer av kattlådor hemma och hon använder samtliga, inte en enda olycka har hänt inne och hon är väldigt mån om att göra rätt. Vi har sagt till när hon klöst på möblerna och visat klösbrädan eller lyft upp henne i klösträdet så nu har hon förstått det också.
Liv är ingen katt man behöver vara barsk med på något vis, hon är väldigt följsam och nästan lite hundlik i sin vilja att göra rätt.
Hon är en pratglad tjej som är trygg och gärna kryper upp i famnen för att kela, väldigt sällskaplig och önskar ett hem där hennes nyfikna och sällskapliga sida uppskattas. ️

Det finns en nackdel med Liv också.. hon är så lätt att falla för och att älska, så när dagen kommer för henne att flytta till sitt egna hem kommer det att göra ont. Hon är verkligen one of a kind!"

Liv började löpa redan vid 4 månaders ålder och kommer därför att vara kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad när hon flyttar. Hon är redo för flytt i slutet av februari.