Det var en av sommarens skönaste dagar när familjen i villan i Anneberg skymtade den skygga lilla kattfamiljen första gången. En mager och trött kattmamma med en ful infektion under ena ögat och fyra ungar varav en väldigt mycket mindre än de andra tre. När katterna kom tillbaka dagen efter så tog den minsta kattungen täten och gick modigt upp för den långa trappan till husets altan. Liten och mager och som om den hade fått en uppgift. Att skaffa hjälp. De andra ungarna följde efter upp för trappan men mamman satt kvar och iaktog sina ungar och familjens reaktion. Hennes blick sa "Hjälp mig, jag orkar inte längre".
Hon hade valt rätt familj att söka hjälp hos, familjen ringde oss.

Husets tre härliga flickor ägnade dagar och kvällar åt att försiktigt leka med de då ca 6 veckor gamla kattungarna ute på tomten. Mat serverades på bestämda tider och sakta men säkert så flyttades matskålarna mot källardörren och över tröskeln in i huset. Katterna följde med in och åt, även den utpumpade mamman. Ungarna blev modigare genom leken och när en vecka hade gått tvekade de inte längre utan gick med självklarhet långt in i huset för att komma till matskålarna. Ett rum i sutteränghusets källardel förbereddes med kattlådor och liggplatser och ungarna vågade stanna inne och sova med fulla mätta magar. En kväll när hela kattfamiljen var inne och åt samtidigt stängde familjen försiktigt dörren bakom dem.
Dagen efter kom ruskvädret, men då var kattmamman Lovis och ungarna Lilleman, Lobo, Laban och Labolina i trygghet.

Adopteras av jourhemmet
Kattmamman Lovis
född 2017-01-01


Underbara fantastiska Lovis. En riktig hjälte! Med en kropp tärd av oavbrutna kattungefödslar och en ful infektion under ögat så höll krafterna på att helt sina ut. Istället för att gå under så sökte hon hjälp.
Väl inne i den för henne ovana och skrämmande miljön så släppte hon ändå kontrollen. Hon sov nästan dygnet runt, lämnade över ansvaret för sina ungar till de stora och små tvåbeningarna i huset. Efter en ordentlig antibiotikakur och mycket näringsriktig mat så återvände hon långsamt till livet och har visat att hon gillar att ha ett riktigt hem.
Lovis söker ett kärleksfullt hem där hon kan gå ut i en trygg miljö. Hon är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta när rätt hem dyker upp.

Adopterad
Labolina
född 2019-06-06


Adopterad
Lilleman
född 2019-06-26


Adopterad
Lobo
född 2019-06-06

Adopterad
Laban
född 2019-06-06