Tingad
Rasmus
född 2014-01-01


Rasmus hade varit på luffen länge då han uppmärksammades under senvintern,  envist vandrande mellan Myra och Fjärås. Kraftigt angripen av öronskabb, med tunn och sliten päls, en smärtande avslagen hörntand och en skadad tass hade han inte klarat sig länge till om det inte varit för snälla människor som matade honom när han dök upp. Han visade redan då att han var en snäll och kärleksfull katt trots att han var plågad och svag av smärta och olika parasitangrepp. Väl infångad och placerad i trygghet i ett jourhem har han visat sig vara en fantastiskt snäll, kelsjuk och tacksam katt.
Rasmus har förlorat två tår på sin vänstra framtass i någon form av smärtsam olycka. Tassen besvärar honom inte så länge han lever stillsamt utan för mycket gång och hopp. Detta gör att Rasmus måste bli innekatt med en lugn tillvaro. Som tur är så uppskattar han ett sådant liv och skulle älska att få ösa sin kärlek och närhet över någon som är hemma mycket.
I Rasmus får man en rejäl och ståtlig katt som gärna ligger på ditt bröst och sover eller väldigt nära dig i soffan. Han har inga problem med jourhemmets två stora livliga hundar men visar att han inte uppskattar hemmets egna katter. Så ett stillsamt liv som innekatt utan kattkompisar är vad han söker. Han är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad och är redo att flytta när rätt hem dyker ut.

Rasmus finns i jourhem i Fjärås/Myra