Saga Bäck
född 2015-04-01


Vackra Saga är uppvuxen på en gård där hon fick komma in i husets kök för mat och värme men levde större delen av tiden utomhus i den gamla ladugården. Det var också där bland bråten i ladugården vi hämtade henne och hennes tre skygga ungar i slutet av november 2019. Saga var redan då en social och kelen katt men ovan vid mycket i människovärlden.
Sedan hon flyttade ifrån sina 14-veckors ungar och till ett lugnt jourhem har utvecklingen till en supergosig och busig katt gått fort. Steg för steg har hon anammat livet som familjekatt med ständig tillgång till kärlek och mat. Hon älskar att bli klappad och lutar sig då med hela kroppen tungt mot handen. Ser hon en chans att bli kliad på magen slänger hon sig snabbt från stående till liggande. Det tycks inte finnas någon bortre gräns för hur mycket kel hon kan ta emot. Alldeles nyligen kom hon på att det är mysigt att krypa upp i jourhemsmattes knä. Hon tycker dock inte om att bli buren (än?).
Hon är nästan immun mot läskiga ljud (diskmaskin, dammsugare och skrammel) men rädd om sin svans och säkert reserverad ett tag i en ny familj innan hon blommar ut på nytt.

Saga Bäck söker ett hem som erbjuder henne en trygg utemiljö eller ett stort hem med tillgång till en nätad balkong. Vi tror att hon skulle kunna trivas med lite större barn. Hon skulle uppskatta att få vara ensam katt i sitt nya hem.

Saga är kastrerad, chippad, vaccinerad, avmaskad och har tagit bort tandsten och två avslagna hörntänder. Hon är redo att flytta när rätt hem dyker upp.