Här finns de katter som söker nya hem just nu. Finns det inga katter här har vi för tillfället inga som är klara för adoption.


Läs mer om hur det går till att adoptera och fyll i din anmälan via knappen till höger.

Salmiak
Född 2018-05-01

Den här ettåriga snyggingen är en alldeles lagom mix av bus och gos. Han är lite reserverad mot nya bekantskaper men kommer ganska snabbt underfund med att tvåbeningarna är bra. Speciellt de som bjuder på Doritos! Precis som barn är mästare på att höra smusslandet med en godispåse så missar han aldrig ljudet av när en Doritospåse öppnas. Då är han snabbt på plats med sina bedjande ögon och förhoppningen om att få smaka.

Jourhemmet kallar honom för Följa John. Han gillar nämligen att vara nära, sällskapar gärna när du tittar på TV eller äter (även när det inte är Doritos) och följer efter dig i hemmet. Han är inte så förtjust i att bli upplyft eller buren än men han kan säkert tänka sig att bli en härligt värmande knäkatt framöver.

Salmiak skulle trivas fint som innekatt i en stimulerande miljö med möjlighet att spana på omgivning från en inglasad eller innätad balkong. Han är van vid andra katter och hund även om hunden inte imponerar så stort på honom. Han behöver en trygg och snäll kattkompis vid sin sida att mysa och busa med. Vi tror att han skulle trivas väldigt bra i ett lugnt pensionärshem eller i ett hem utan små barn där han får mycket sällskap på dagarna.

Salmiak är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta när rätt hem dyker upp.
 

Leende Salmiak

Tikkan (Tequila)
Född 2014

Allra goaste Tikkan längtar efter ett hem där hon kan ge och få gränslös kärlek. Hon längtar så efter ett hem hon kan få skämma bort med sin tillgivenhet och små upptåg. Att ligga i sängen och mysa är något av det bästa hon vet!

Tikkan är en jättesnäll och go katt men är inte så förtjust i andra katter så hon bör få chansen att vara ensam katt i hemmet. Men hon älskar tvåbeningar som erbjuder sin kärlek, god mat och en varm och trygg miljö såväl inne som ute. Hon skulle antagligen trivas lika bra i en barnfamilj som hos en ensam pensionär som är hemma mycket.

Tikkan är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta när rätt hem dyker upp.

Katt med speciella behov!

Rut

Född 2013

Rut är en dam på runt 6 år som älskar uteliv. Hon vill inte gärna vara inne, men en varm och skön sovplats i tex ett uterum uppskattar hon desto mer. Människor är som bäst när de lockar med skinka, då kan Rut tänka sig komma ända in i huset och bli klappad. Det kan ta lite tid men när man får hennes förtroende, så har man det. Rut är frisk för övrigt men har har tandsjukdomen Forl/TR. Flera tänder är redan bortopererade och årlig tandkontroll förenat med eventuella tandoperationer är ett måste för denna dam. Det är kostsamt men inget som kan prioriteras bort. Detta är viktigt att vara medveten om ifall man vill adoptera Rut.

Läs på om Forl/TR och vad det innebär på t.ex. dessa länkar.

http://glanna.se/Hundsidan/forl-eller-tr-hos-katter/

https://www.universitetsdjursjukhuset.se/smadjurskliniken/specialistmottagningar/odontologi/forl/