Här finns de katter som söker nya hem just nu. Finns det inga katter här har vi för tillfället inga som är klara för adoption.


Läs mer om hur det går till att adoptera och fyll i din anmälan via knappen till höger.

Tingad
Kalle

Född 2016-03-04

Hej!
Jag heter Kalle. Jag har legat ute för adoption väldigt länge. Undrar varför? Jag är ju supermysig och söt.

Mitt liv har inte varit enkelt. Jag föddes i en kattkoloni. Det är alltså en grupp med många katter som ofta är nära släkt med varandra, och vi försöker samsas så gott det går. Eftersom jag inte strävar efter att vara herren på täppan så har jag kommit ganska bra undan från att få stryk av andra katter. Jag har snällt väntat på min tur för att få något att äta. Det blev inte mat varje dag. Vi katter klarar oss inte så bra i det fria som människan tycks tro.

En dag blev jag infångad. Jag blev mycket rädd. Människorna kom så nära och jag brukade ju hålla mig på avstånd när jag visste att de var i närheten. Jag fick komma till ett jourhem som människorna kallar det. Jag fick ett alldeles eget rum där jag fattade direkt vad sandlådan var för något och fick mat som smakade himmelskt....varmt och skönt var det också.
Eftersom jag aldrig hade varit ensam blev det ganska långtråkigt. Jag märkte väldigt fort att det fanns två andra katter i hushållet. Men det tog ett tag innan jag fick träffa dem eftersom man ville se att jag var frisk och inte kom med några konstiga baciller.
Så kom dagen då jag fick träffa mina nya kompisar. Lyckan var total. De tyckte nog att jag blev lite jobbig för jag använde mitt huvud väldigt mycket för att gosa och visa att jag inte ville bråka genom att buffa på de andra.
Människorna var fortfarande superläskiga, jag fattade inte hur de andra katterna kunde vara så modiga. De gick runt bland tvåbeningarna och lät sig bli klappade av dem...brr...inget för mig.
Mitt jourhem är tydligen extremt tålmodiga har jag hört. Det betyder att jag har fått gott om tid på mig att börja lita på människan.
Nu tycker jag att de är toppen och supercoola...de får klappa, bära och leka med mig. Kela är sååå mysigt.

Nu är det dags för mig att få ett hem som inte är ett jourhem...utan ett hem där jag ska få bo resten av mitt liv i. I mina öron låter det helt fantastiskt. Ett eget hem! Men jag har bett om att det ska få finnas minst en katt i det nya hemmet. Vi kolonikatter gillar att mingla med andra katter.
Jag är absolut inte tråkig av mig, men små barn är inte riktigt min grej. De har märkliga läten som låter som smurfprat och det är jag inte riktigt bekväm med. Men barn som är lite äldre är inga problem. Jag vet redan nu att jag kommer att vara lite blyg när jag flyttar till dig, men om du har lite tålamod med mig så är jag snart framme hos dig...särskilt om du har något gott att bjuda på.

Finns mitt hem där ute? Tycker faktiskt att det är min tur nu.
Snabba dig att lämna in en intresseanmälan på mig så vi får träffas.

Med vänliga tassavtryck

Kalle

Självständiga och superkeliga Chilli och hennes ungar är nu redo att få sina för-alltid-hem.

Chilli dök upp i Åsa under sommaren och när hon kunde fångas in visade det sig att hon var dräktig. Hon födde senare en stor kull med 5 välskapta och underbara små ungar. Tre av de fem är nu tillgängliga för adoption, de andra två är redan tingade av jourhemmet.

Tingad
Chilli från Åsa
Född 2016

Chilli är en pratglad dam med mycket skinn på näsan! Hon är fantastiskt kelig och har nästan lika mycket leksinne som sina kattungar. Chilli är en riktigt rolig katt som vi anar har en gnutta Bengal i sig.

Chilli är kastrerad, id-märkt, vaccinerad och avmaskad när hon är klar för adoption i början av december.

Fler bilder härAdopterad
Edgar
Född 2018-08-23

Edgar är en smart kille och en liten utforskare. Det finns inte ett hörn i huset som Edgar inte kar koll på. Han är en riktigt stilig kille med häftig färg!

Edgar är id-märkt, vaccinerad och avmaskad när han är klar för adoption i mitten av november.


Fler bilder här

TINGAD
Goliat

Född 2018-08-23

Goliat är ett riktigt energiknippe, full fart utan konsekvenstänk, sen vänder det och han slocknar i soffan! Från 0-100 och tvärt om.

Goliat är id-märkt, vaccinerad och avmaskad när han är klar för adoption i mitten av november.

Fler bilder här

Adopterad
Pablo

Född 2018-08-23

Pablo är en riktig buskille, framåt och är alltid med där det händer saker, tömma kattlådan är tex jättespännande. Men han är också en stor kelgris, soffhäng är han gärna med på!

Pablo är id-märkt, vaccinerad och avmaskad när han är klar för adoption i mitten av november.

Fler bilder här