Abby och Alice
födda  2022-07-14


Systrarna Abby och Alice är två fina flickor som vi fångade in på en gård i slutet av november när de var 4-5 månader gamla. När de kom till jourhemmet var allt väldigt läskigt och de betraktade sina tvåbenta blivande betjänter med stor skepsis och rädsla. Men efter bara en vecka började rädslan lägga sig och de visade att de antagligen har varit nära människor som små kattungar, för något i dem fick dem att våga höja blicken och nyfikenheten istället för rädslan dök upp i deras ögan. Efter det har de gjort snabba framsteg i sitt duktiga jourhem som lotsat dem stegvis mot tryggheten med hjälp av mat, lek och en varsam hand. Jourhemmets egna snälla katter och den stora snälla hunden har också varit till god hjälp för våra små flickor som nu börjar bli flygfärdiga och med fördel gör den sista biten av sin socialisering i sitt för-alltid-hem.

De är varandras motsatser i mycket men är också varandras trygghet så vi söker främst ett gemensamt hem för dem och främst som innekatter på en större boendeyta och med tillgång till nätad eller inglasad balkong/altan. Detta ska då vara klart när de flyttar in. Om man senare även kan erbjuda en väldigt trygg lantlig utemiljö, långt från trafikerade vägar och annat som kan vara farligt för en katt, så kan det vara tänkbart att flickorna även skulle kunna få spankulera runt fritt och vifta på morrhåren i friska luften. Men det är i så fall många månader fram i tiden och först när har blivit 100% trygga med sina nya betjänter och att de introduceras i utelivets spännande och farliga värld på ett klokt sätt. Abby och Alice söker ett kattvant hem där det väldigt gärna får finnas en trygg katt sedan innan och/eller en kattvan hund. Vi söker hem utan barn men kattkloka ungdomar kan säkert vara till stor glädje för tjejerna när de börjat landa i sin nya skrämmande miljö.
Abby och Alice ska inte flyttas mellan olika boenden eller bo på kattpensionat. De uppskattar sannolikt inte heller promenader i sele.

Båda tjejerna är kastrerade, chippade, vaccinerade och avmaskade. De är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.

Abby
född 2022-07-14


Vackra fluffbollen Abby är framåt och orädd och är den som anpassar sig snabbare till nya situationer än sin lite mer eftertänksamma syster.  När hon lärt känna tvåbeningen är hon väldigt mysig och spinner högt när man kelar med henne. Det går bra att gå fram och gosa med henne var hon än ligger och hon kommer gärna nära och svansar och stryker sig runt benen när det är dags för mat. Men att hoppa upp i soffan till sin tvåbenta personal gör hon mer sällan, personalen får dock gärna komma och sätta sig intill om hon redan ligger där. Då mottas såklart även klappar och kel med så stor tillfredställelse att hon kråmar sig och rullar runt.
Hon busar ofta runt med kompisarna och det kan vara livliga race i hemmet när hela "flocken" är igång samtidigt. Att sitta och spana på de retliga fåglarna på andra sidan fönstret är också en återkommande sysselsättning hon ägnar sig åt när hon inte bekvämt lutar sig tillbaka för lite skön vila.
Abby är semilånghårig och kommer att behöva regelbunden pälsvård så den mjuka fina pälsen inte blir tovig.
Alice
född 2022-07-14Alice är en underbart söt och härlig  tjej som är lite fundersam i början när det kommer till nya kontakter och sitter på avstånd och betraktar och värderar nykomlingen. Men med hjälp av mat och kattgodis kommer hon relativt snabbt över sina betänkligheter mot tvåbeningen som försöker vinna hennes förtroende och har man bara tålamod så kommer denna mysiga tjej att blomma ut till en väldigt härlig katt.
Mat och kattgodis är Alice passion, när det är matdags är hon först fram och svansar runt benen på jourhemsmatte. Finns det mat och godis i närheten kan hon även tänka sig att kela lite. Numera kommer hon även upp i soffan och äter kattgodis, ibland kan hon ligga kvar en liten stund men det är fortfarande lite läskigt om man dessutom får klappar. Men trots det läskiga så kurrar och myser hon när hon får gos.. Klätterträdet eller korgen som finns i närheten av soffan är två favoritplatser i hemmet, därifrån har hon full koll på sina tvåbeningarna och om de måhända råkar ha något som hon kan få smaka på. Men hon är också full med bus och busar med stor energi runt i hemmet med Abby eller de andra fyrfota vännerna.  Med Alice behöver man ha lite mer tålamod i början men vi är säkra på att hon kommer att bli en härlig myspropp över tid.