Ammy född 2019-02-14
Nelly o Nilla födda 2021-08-21


Mamma Ammy och hennes ungar Nelly o Nilla är födda hemlösa och Nelly o Nilla var  5 månader gamla kom till sitt jourhem. Eftersom de inte varit inomhus tidigare och de inte var trygga med människan var det såklart en läskig omställning men alla 3 har oväntat fort lärt sig att tvåbeningar är bra på många sätt. De har tagit till sig av bekvämligheterna och ser till att deras slavar har fullt upp med att fylla matskålen och tömma kattlådorna men främst att leka med fjäderspöt och andra leksaker.
Det är en jättemysig liten familj som mår bra ihop men att vi ska hitta ett hem där alla 3 får fortsätta leva tillsammans är inte så sannolikt. Då Nilla är den som är beroende av att få med sig en trygg familjemedlem så ska hon ha med sig antingen mamma Ammy eller Nelly i flytten.

Ingen av dessa katter ska flyttas mellan olika boenden eller bo på kattpensionat.

Ammy
född 2019-02-14


Fina kattmamman Ammy var klok nog att söka sig till en gård med sina ungar när hungern blev för stor. Tvåbeningarna på gården såg den lilla familjen och började mata den för att senare kontakta oss.
Att komma in i ett jourhem var rysligt läskigt men när hon landat lite överraskade  hon ganska snabbt med att våga buffa på jourhemsmattes hand innan hon åt sin mat. Sedan har hon gått från klarhet till klarhet men har en bit kvar innan hon är helt trygg i sitt nya liv, men att hon uppskattar det är vi säkra på.
Ammy flyttar gärna tillsammans med Nilla, de två har liknande personligheter och myser o leker gärna tillsammans. I den bästa av världar hittar vi ett hem som välkomnar hela familjen till sig.
Ammy kan också adopteras ut själv om det blir så att Nelly och Nilla flyttar tillsammans. Ammy kan bli innekatt på en större boendeyta och med tillgång till en nätad eller inglasad balkong/altan. Ska hon även få chans att lufta morrhåren på egen tass utomhus ska utemiljön vara på säkert avstånd från bilvägar och annat som är extra farligt för katter. Men det blir inte aktuellt förrän hon är helt trygg med sin adoptör och den nya tillvaron.

Ammy har haft ont i sin mun länge och saknade 8 tänder när hon kom till oss och hon har nu opererat bort ytterligare 6 tänder pga TR. Så äntligen är hon smärtfri och kan njuta av maten och tillvaron.

Ammy är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.

Info:
TR/FORL drabbar ca 30% av alla katter och innebär att katten årligen behöver kotrolleras hos veterinär för att upptäcka fler tänder som eventuellt angripits. Försäkringsbolaget ManyPets som vi samarbetar med erbjuder en försäkring som även täcker tidigare besvär som tex TR/FORL
Vår förening erbjuder dessutom TR/FORL-avtal för alla adopterade TR/FORL-katter  under de 3 första åren då vi betalar 50% av eventuella tandåtgärder som kan behövas. Prata gärna mer med oss om detta, det är inte längre en så stor extra kostnad att äga en katt med TR/FORL eftersom det går att försäkra en redan känd åkomma via ManyPets. Du kan även läsa mer om den här till att börja med.

Nelly
född 2021-08-21


Snygga Nelly är en pigg och busig tjej som är nyfiken på allt du gör och vill gärna leka. Att bli kliad på magen är också mysigt när du vunnit hennes förtroende.Hon är helt trygg med sitt nya liv och jourhemmets tvåbeningar. Även besökare kan efter lite funderande få lov att klappa hennes mjuka päls.

Nelly kan flytta själv eller med sin söta syster Nilla. Hon är en väldigt rolig och intensivt levande katt som behöver få chans att komma ut och lufta morrhåren på egen tass. Självklart måste utemiljön vara på säkert avstånd från bilvägar och annat som är extra farligt för unga naiva katter. En lantlig och spännande miljö hade varit perfekt för denna goding som fått smeknamnet Stoll-Fia i sitt jourhem.

Nelly är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.

Nilla
född 2021-08-21


Söta Nilla är en smart och nyfiken misse. Hon funderar gärna en liten stund innan hon ger sig in syrrans lite galna påhitt men när hon väl är med så leks det utan begränsningar. Hon söker sig även ofta till mamma Ammy som är lite mer lik henne i kynnet och det är mysigt att vara nära henne. Nilla är lite mindre till växten men växer nu till sig storleksmässigt  och i samma takt stiger självförtroendet.  Främlingar tycker hon är lite läskigt fortfarande men jourhemmets personal har hon inget emot.

Nilla vill gärna flytta med sin snygga syster Nelly eller sin trygga mamma Ammy och de söker ett lugnare hem med kattvana. Nilla och Ammy kan bli innekatter på en större boendeyta och med tillgång till en nätad eller inglasad balkong/altan. Ska de även få chans att lufta morrhåren på egen tass utomhus ska utemiljön vara på säkert avstånd från bilvägar och annat som är extra farligt för unga naiva katter. Men det blir inte aktuellt förrän båda är helt trygga med sina nya tvåbeningar.

Nilla är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.