Arvid
född 2021-02-14


Mysproppen Arvid var lite försiktigt i början när han närmade sig huset där han fick hjälp. Det är ju läskigt att vara på egen tass och man vet inte vem man kan lita på eller var man kan tänkas hitta lite mat. Hur han hamnade på den lantliga platsen där han fick hjälp vet bara han själv, men både han och vi är glada över att han hittade till just det huset med tvåbeningar som förstod att han behövde hjälp. 

Arvid är en lugn och mysig herre som tycker om att kela, han älskar att bli klappad på magen. Han älskar även mat mer än något annat. En katt som levt under svält får ofta ett stort intresse för allt ätbart, de äter glupskt som om varje måltid vore den sista på lång tid. Han är en småvuxen herre som snabbt anpassade sig i sitt jourhem och han trivs med såväl stora som små. Arvid tycker om att vara nära och tar alla chanser till mys och gos. Men han gillar också att sitta i fönstret och spana på omgivningarna.

Till tillgivna Arvid med den supermjuka pälsen söker vi ett hem där han får mycket sällskap och som har flera par händer som kan klappa och gosa. Vi ser främst att han ska bli utekatt med tillgång till en trygg utemiljö långt från trafikerade vägar och annat som är farligt för en katt. Han är väldigt vänligt sinnad mot människor men vi vet inte hur han är med andra djur. Så tryggast för alla är om han får flytta in i ett djurfritt hem som senare, om det är aktuellt, utökar familjen med en yngre katt.

Arvid är nu kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.