Båtsman
född 2020-02-14


Hur han hamnat där vid båtsmanstorpet ute i skogen i Stamnared, Varberg, kan vi bara försöka gissa oss till. Sannolikt har han varit på vandring en längre tid och kommit ordentligt på avvägar från sitt hem, okastrerade katter ger sig tyvärr ofta av på vandring när de blir könsmogna och Båtsman är en av dem. Han hade tur som sökte sig till just den gården för där bor kattkloka människor som genast förstod att något var galet och larmade oss. Hans päls var enormt tovig och satt stenhårt som en stor kaka mot den såriga huden. Veterinären som rakade bort pälsen var förfärad över hur han såg ut och sa att det var den värsta pälsen hon sett, och hon har sett mycket...

Fina fantastiska Båtsman älskar människor, både stora och små. Han vill vara nära både dag- och nattetid och vill någon leka med honom blir han superlycklig. Han kan leka hur mycket som helst, precis som han kan kela hur mycket som helst. Sätter du dig är han snabbt i ditt knä, på natten myser han sig så nära ditt ansikte det går. Leksaker av alla de slag jagas, fångas och massakreras. Kommer det nya människor på besök går han dem nyfiket till mötes och lurar snabbt till sig klappar och superlativer om hur fin o fantastisk han är.

Till Båtsman söker vi ett hem med många händer som kan klappa och busa. Han fungerar både med barn och vuxna men vi vet inte hur han är med andra djur.

Eftersom han har en päls som tovar sig väldigt lätt vill vi att han blir innekatt med tillgång till nätad eller inglasad balkong/altan. Trots att han är inne måste man vara beredd på daglig pälsvård på denna hårfagre gosse.

Båtsman är kastrerad, chippad och vaccinerad och är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.

2022-07-12