Bastian
född 2018-02-14


När Bastian satt i fällan och vi kunde se hans toviga päls på nära håll gick vi nästan sönder. Huden på halva kroppen var synlig, pälstovor som slutligen lossnat hade lämnat sårig och blottad hud efter sig. Resten av pälsen var helt ihoptovad och stora sjok höll på att långsamt och plågsamt dras loss. Han var dessutom genomblöt efter att han trotsat ett av vinterns besvärliga oväder för att komma åt mat som de snälla tvåbeningarna börjat bjuda honom på. Snö och blåst hindrade honom inte, hungern och överlevnadsinstinkten drev honom att ge sig ut. Han hade tur som hittade det där paret som bjussade på mat, tur eftersom de även larmade oss. Just denna kvällen slog fällan igen bakom honom och hans nya liv började. Det var en rädd katt som tittade på oss, rädd men med en sån fantastisk utstrålning att vi som var med utbrast: Oj en så snygg katt!

Att komma inomhus var läskigt och det var säkert en blandning av obehag och lättnad att bli en nakenfis och få all päls bortrakad. Att bli av med öronskabben och masken i magen var säkert enbart en lättnad. I ett av föreningens duktiga skyggishem har han sedan gått från klarhet till klarhet och är idag en fantastiskt mysig och tillgiven kisse. Det kommer att ta några månader till innan den svarta semilånghåriga pälsen har fått sin rätta längd igen och under tiden vänjer han sig vid att bli ordentligt borstad, Bastian ska aldrig mer behöva plågas av tovig päls som nyper och drar i skinnet innan tovor slutligen dras loss. Bastian är en stor katt som väger runt 7,5 kilo och hans stora tassar pryds av extra tår, han är alltså en s.k. skeppskatt. Googla på skeppskatt så ni förstår vad det innebär, skeppskatter är inte en ras utan en missbildning.

Jourhemsmatte skriver:
Mattes stora gosegris! Han är med hela tiden, precis bredvid, nära nära. Sover i sängen och älskar att bli buren. Är jag i köket vill han hänga över axeln som ett litet barn. Han leker och gör massa tokigheter. Han är verkligen som en helt vanlig katt och har till och med börjat lita på främlingar, nu är alla som ger honom en klapp favoritpersonen.

Att flytta kommer att vara läskigt för Bastian och man behöver förstå att det kan ta någon månad innan han vågar visa sin nya familj all sin tillit. Vi tror att Bastian kan trivas bra som innekatt med mycket sällskap och på en större boyta, med tillgång till en nätad eller inglasad balkong/altan. Ska han gå ut ska miljön vara trygg, långt ifrån farliga bilvägar och annat som är farligt för en liten katt.
Bastian söker ett lugnt hem utan barn men gärna med mycket sällskap och flera händer som kan klappa och gosa med honom. Han ska inte flyttas mellan olika boenden eller bo på kattpensionat.

Bastian är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad och redo att flytta när rätt hem dyker upp.