Berit
född 2023-06-06


Lilla Berit hittades irrande i vägkanten längs en kraftigt trafikerad väg. Vi misstänker att denna helt tama lilla kattunge hade dumpats där strax innan och att det var två kullsyskon som redan hade fått sätta livet till på vägbanan.

Berit är en helt otroligt charmig tjej som är nyfiken på det mesta. Hon älskar att leka och stojar runt med sina bonussyskon nästan all sin vakna tid men hon kan också leka själv. Hon är en kavat liten tjej som säger ifrån till sina kompisar om hon tycker det behövs. Det finns en sak som övervinner leklusten och det är att kela och gosa. Hon kommer gärna upp och lägger sig i soffan eller sängen och spinner då högt. Berit tycker att nya människor är spännande men det tar ett par minuter eller så tills hon kommer fram. Väl framme får besökarna gärna komma och leka och kela. När jourhemsmatte kommer hem och ropar hej till katterna kommer Berit glatt springande och välkomnar henne hem vid dörren

Till Berit söker vi ett stimulerande och lekfullt hem där det finns minst en snäll och lekfull yngre kattkompis sedan innan. Tillgång till nätad eller inglasad balkong eller altan är ett starkt önskemål om hon ska bli innekatt, speciellt om boendeytan inte är så stor.  Ska hon även få chansen  att springa fritt utomhus ska det vara en trygg utemiljö lång från trafikerade vägar eller annat som kan vara farligt för en katt.

Härliga Berit är klar att flytta i mitten av september och är då grundvaccinerad, chippad och besiktigad.