Bernhard
född 2023-06-10


Bernhard hittades tillsammans med sin bror Bianco när de irrade över en vältrafikerad väg i Vallda, Kungsbacka. Någon mamma eller syskon hittade aldrig och vi har starka misstankar om att syskonen dumpats på en plats alldeles intill vägen.
Bernard är en glad liten kille med mycket bus i kroppen. Han leker och stojar så fort han får chansen och älskar att klättra. Favoriten är att klättra på nätet på balkongen, balkongen är överhuvudtaget en mycket spännande plats att vara på. Han sover gärna tillsammans med sin bror Bianco eller något av bonussykonen i jourhemmet. Han är lite försiktig när det kommer besök han men när han fått kika på dem ett tag så släpper det mesta, dock vill han inte bli klappad av främlingar än. Bernard är en katt som är avvaktande i början men bara han får tid och kärlek så blommar han ut snabbt. Bernhard flyttar gärna tillsammans med sin bror Bianco eller något annat av bonussyskonen som finns i samma jourhem.  (Berit, Bertil, Bengt, Bruno, Bullen)

Till Bernhard söker vi ett stimulerande och lekfullt hem där det finns minst en snäll och lekfull yngre kattkompis sedan innan. Tillgång till nätad eller inglasad balkong eller altan är ett starkt önskemål om han ska bli innekatt, speciellt om boendeytan inte är så stor.  Ska han även få chansen  att springa fritt utomhus ska det vara en trygg utemiljö långt från trafikerade vägar eller annat som kan vara farligt för en katt. Eftersom Bernhard är lite försiktig mot nykomlingar så tror vi inte att han passar i en familj med små barn.

Härliga Bernhard är klar att flytta i mitten av september och är då grundvaccinerad, chippad och besiktigad.