Blixten
född 2019-02-14


Stora ståtliga pantern Blixten fick sitt namn för att han sprang in i vår fälla med väldoftande mat som en blixt. Han var så hungrig att han inte brydde sig om den konstiga placeringen av maten och innan han visste ordet av var han fångad. Det var början på slutet av en längre tid på egen tass och början på en ny fin framtid. Vi vet inte så mycket mer om Blixten än att han dök upp i bostadsområdet flera månader tidigare och strök runt och sökte mat i soppåsar och skydd på altaner. Men han var rädd och skärrad efter lång tid på egen tass och lät inte någon komma riktigt nära honom förrän efter några månader, och då bara i samband med att han fick mat. Blixten var kastrerad när han fångades in men saknade tyvärr idmärkning så det har inte gått att hitta någon ägare. Därför är det nu dags för för honom att hitta ett eget hem som längtar efter just honom.

Blixten är en helsvart och storvuxen kille som är vänligheten själv. Han kan vara lite avvaktande mot nykomlingar men när man vunnit hans förtroende är det inga problem att få gosa och mysa med honom. Han är otroligt tillgiven och snäll  och älskar att ligga nära dig, gärna på dig om det är möjligt. Han gillar att bli borstad och det är inga problem att klippa klorna. Han är full i bus mellan sov- och myspauserna och sprintar gärna upp och ner i klösträdet under sina busrundor. Ska han bli innekatt behövs alltså ett stort och stabilt klösträd som tål denna storvuxna mysiga killes infall och härjningar. Som innekatt krävs också lite större boendeyta så ha kan få kattfnatt och springa av sig lite, en nätad eller inglasad balkong är också ett krav.
Blixten skulle nog gärna ge utelivet en ny chans om han får chans att gå ut och lufta morrhåren i en trygg utemiljö långt från trafik och annat som är farligt för en katt.
Han är van vid ungdomar men ska inte bo med mindre barn som kan vara läskiga med sina snabba rörelser och starka stämband. Eftersom vi inte känner till hans bakgrund så vet vi inte hur han är med andra djur men han är en snäll katt som antagligen skulle kunna bli kompis med en kattunge framöver.

Blixten ska inte flyttas mellan olika boenden eller bo på kattpensionat.

Blixten är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad. Han är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.