Blixten och Smilla
födda 2023-10-03


Blixten och Smilla återförenades nyligen i jourhemmet då Blixten inte kunde stanna kvar i hemmet han adopterades till. Blixtens nya kompis i adoptivhemmet uppskattade nämligen inte alls att få konkurrens och speciellt inte av en så snäll och mysig kompis som Blixten som stal uppmärksamheten. Så Blixten fick flytta tillbaka till sin syster Smilla och mamma Smulan efter två månader och det blev ett riktigt hjärtevärmande återseende. Det är stor harmoni mellan syskonen som hänger ihop både i lek och vila. Även mamma Smulan gillar sin kärleksfulla son och i den bästa av världar får de tre flytta tillsammans.

Att ta kort på svarta och livla krabater är nästan omöjligt så man måste träffa dem för att förstå hur fantastiskt söta och mysiga de är! Vi kan lova att den som får dessa guldklimpar i sitt hem inte kommer att ångra sig.

De är flyttklara runt den 20 april 2024 då även Smilla har hunnit bli kastrerad och hunnit läka. De är chippade, grundvaccinerade och besiktigade sedan tidigare.
Katterna är vana vid en stor levande familj med både äldre och yngre barn.

Blixten
född 2023-10-03


Underbara Blixten är en kärleksfull och kontaktsökande svart panter som tar alla chanser att krypa upp i ett ledigt knä. Han är snällheten själv och möter glatt i hallen och välkomnar jourhemspersonalen och besökare. Han en lugn genomgo kille som gärna är med på allt. Han tycker t.ex. det är roligt när det är läggdags för barnen på kvällen och är fenomenal på att "stjälpa till" med bäddningen. Är det matlagning i köket kan du räkna med att han är med och tittar på. Han leker gärna med mamma Smulan och syter Smilla. Blixten sover gärna i sängen och har stor potential att bli någons bästa vän. Den där trygga och varma  filuren som kan ge tröst och trygghet åt en orolig själ.

Blixten ska flytta tillsammans med sin syter Smilla och vi tror att de kan trivas både som innekatter och utekatter. Ska de bli innekatter krävs en större boendeyta och ett absolut krav är att det finns en nätad eller inglasad balkong/altan. Ska de även få chans att utforska omgivningarna på egen tass ska utemiljön vara trygg, långt från trafikerade vägar eller annat som är farligt för en katt.

Blixten är kastrerad, chippad, vaccinerad och besiktigad.

Smilla
född 2023-10-03


Smilla var den försiktigaste och minsta ungen i syskonskaran på sex. Hon tyckte säkert att det var skönt när syskonen hittade nya hem så att hon fick mer tid och utrymme och egen tid att växa till sig och bygga upp sitt självförtroende tillsammans med sin mamma och jourhemspersonalen. Hon är en spenstig, smidig och nyfiken tjej som gärna kryper upp i famnen när hon vill kela.
Hon är van vid barn och blir gärna gosad med kan reagera på plötsliga ljud & rörelser och ryggar då undan tills hon fått koll på vad det var för läskigt.

Hon har bott tillsammans med sin mamma när syskonen flyttade och har hittat sin trygghet där. När fina brorsan Blixten kom tillbaka så har de verkligen hittat varandra. Det leker och busar massor och myser tillsammans, gärna uppe i lekträdet. Smilla kryper ofta ihop som en liten boll och lägger sin härligt långa svan runt sig. Hon har ganska långa spetsiga öron och går under smeknamnet "Lilla fladdermusen" i jourhemmet.

Smilla ska flytta tillsammans med sin bror Blixten och vi tror att de kan trivas både som innekatter och utekatter. Ska de bli innekatter krävs en större boendeyta och ett absolut krav är att det finns en nätad eller inglasad balkong/altan. Ska de även få chans att utforska omgivningarna på egen tass ska utemiljön vara trygg, långt från trafikerade vägar eller annat som är farligt för en katt.
Smilla ska kastreras 11/4 och är sedan tidigare chippad, vaccinerad och besiktigad.