Busen
född 2019-02-14


Snygga Busen hade ett gott självförtroende då han var herren på täppan i ett hem där kattsituationen gått helt över styr och kattslagsmålen mellan alla de okastrerade kompisarna var vardagsmat.  När han då kom till vårt lugna jourhem utan katter att hävda sig emot och utan den otrygga och högljudda innemiljön han var van vid blev livet läskigt för honom. Efter att ha vant sig vid det nya lugna livet som kastrerad, trygg och mätt katt har han blommat ut till en kelig och kontaktsökande kille. Han är lite avvaktande mot besökare men numera tar nyfikenheten ganska snabbt överhanden. 

Busen är väldigt kelig, kommer självmant fram för att mysa och ligger gärna i famnen eller väldigt nära. På natten ligger han helst på sin människa eller tätt tätt intill. Han är lekfull och nyfiken, pratar mycket och älskar mjukmat och äggula. Kyckling vill han dock inte ha, han ogillar även dammsugaren och höga oväntade ljud.

Till Busen söker vi ett lugnt hem utan små barn, gärna med tillgång till en trygg utemiljö. Han skulle nog även kunna fungera som innekatt om ytan är tillräckligt stor och han får tillgång till en nätad eller inglasad balkong/altan. I Busens nya hem ska det inte finnas några andra djur.

Busen ska inte flyttas mellan olika bostäder eller bo på kattpensionat. Att gå ut i sele är sannolikt inget för honom heller.

Han är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad och redo att flytta när rätt hem dyker upp.