Charlie
född 2011


Fantastiska Charlie adopterades ut av oss 2017 och har levt ett härligt liv med tillgång till utevistelse och mycket sällskap av en äldre husse. Nu kan husse inte längre ta hand om sin guldklimp och Charlie behöver hitta ett nytt hem som älskar honom och som längtar efter just honom. Och det borde det vara många som gör för Charlie är en grabb i sina bästa år och med finfin hälsa. Han har precis varit hos veterinären (20221005) och gjort en seniorkontroll och alla prover är fina och tänderna likaså.


Ägaren skriver:
"Charlie är en underbar, stor, ganska lugn, genomsnäll och väldigt kelig katt, som vill bo i ett lugnt hem utan andra djur och barn. Jag tror att han skulle trivas allra bäst med en äldre person. Han är lite försiktig och gömmer sig gärna när det kommer folk till hemmet, men det gör ju de flesta katter. Men när han var hos veterinären i förra veckan satt han lugnt och stilla medan hon rakade honom och tog blodprover. Då var han en cool kille och jag var så stolt. Men han har ett problem! Bur och bil är en kombo han verkligen inte gillar. Men så fort han kommer ur buren är allt frid och fröjd. Får han dessutom ett par smaskande pussar mellan öronen är allt glömt till nästa gång. Han är så go att pussa på! Mat är inget problem för Charlie. Han är noga med att hålla vikten, 7 kg! Han sköter doseringen själv. Varje morgon får han lite kokt fisk med spad. Han är van att gå ut och kan tillbringa timmar på en dyna på altanen när det varit varmt och skönt, men smyger också runt i skogen lite då och då. Nu, när det är blåsigt och lite kallare, är han mer inne än ute. Han får inte vara ute på nätterna och det är heller inget problem att få in honom.
Drömmen är att han ska få komma till en kattvan person som bor på landet. En person som kan ge honom den tid han behöver för att börja om i livet och känna sig trygg i en ny miljö med ny tvåbening. Som inte stressar fram ett möte, utan låter honom komma i sin takt."

Eftersom Charlie inte gillar bur och bil så söker vi främst ett hem i närheten av Kungsbacka-Varberg, han finns just nu i Frillesås. Han ska naturligtvis inte flyttas mellan olika boenden eller bo på kattpensionat. Charlie är van utekatt men lever ett stillsamt liv. Ett stort hem med tillgång till inglasad balkong skulle kunna vara ett alternativ om allt annat verkar vara precis vad Charlie skulle uppskatta.

Allra finaste Charlie är kastrerad, chippad, vaccinerad och har precis genomgått en seniorkontroll hos veterinären. Han är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.