Chilli född 2014-11-08
Gustav född 2013-12-26


Chilli och Gustav är två väldigt sällskapliga och nyfikna halvsyskon. De är vana vid att vara både ute och inne och att dörren öppnas för dem när de vill åt ena eller andra hållet. Det har funkat bra att ha dem inne nu under vintern, jourhemskatter får inte gå ut, men de sitter gärna på fönsterbrädorna och tittar ut, på fåglar och på grannkatten som visar upp sig utanför jourhemmets stora köksfönster. Vi söker därför främst ett hem som kan erbjuda fri utevistelse i en trygg miljö och inte allt för många andra katter i området. Ett hem som även erbjuder mycket mänskligt sällskap, gärna pensionärer som har tid både att sällskapa och pyssla om dessa ljuvliga liv.
Chilli och Gustav trivs väldigt fint tillsammans och vår förhoppning är att de ska finna ett gemensamt hem. Båda har barnasinnet kvar och leker gärna både själva och tillsammans, de får ofta "kattfnatt" och jourhemmets många härliga trasmattor krullar sig och ligger i en ordentlig oreda när racet är över.
De är inte så fysiskt nära varandra att de sover i en hög eller tvättar varandra  men de sover i samma rum, har inga problem med att äta samtidigt ur samma matskål, slåss aldrig.
De är trygga med vuxna människor och möter glatt vuxna främlingar i hallen med höga stolta svansar. De uppskattar dock inte barn som har en lite för häftig energinivå och som kan få för sig att lyfta och bära, något de helst slipper.
Båda gillar att bli borstade om man gör det på rätt sätt. Chili kräver mer pälsvård än Gustav, men båda är relativt lätta att hålla efter ändå.

Chilli
född 2014-11-08


Allra finaste Chilli med sin stora mjuka päls är en lekfull och nyfiken dam med lite mer integritet än sin halvbror Gustav. Hon är tystlåten, hon har ett väldigt mjukt läte som hon nästan bara använder för att ibland säga hej.
Hon är väldigt nyfiken och studerar intensivt när jourhemsmatte sitter och hantverkar. Hon leker gärna själv med sina leksaker och när hon tar en paus från leken, spanandet på jourhemsmattes förehavanden eller vad som händer utanför köksfönstret, så tar hon gärna en paus intill dig i soffan eller i det stora klösträdet. Hon gillar att bli klappad och gosad med men vill inte att man bär runt på henne eller lyfter mer än nödvändigt. På natten sover tryggt i en fåtölj en bit från jourhemsmattes säng.

Chilli är kastrerad, chippad och vaccinerad och är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp. Chilli har en försäkring via tidigare ägaren som kan tas över.

Gustav
född 2013-12-26


Vackra Gustav med sina blåa ögon och sin ljusa långa päls är en riktig charmör och kelgris. Han ligger gärna i knät och spinner högt så det dånar. Gustav tackar aldrig nej till kel och mys men att bäras o lyftas slipper han helst. På natten tar han gärna plats i fotänden av sängen och snarkar gott. Till skillnad mot Chilli så är Gustav mer vokal, han berättar tydligt när han vill något, men aldrig på ett påträngande sätt. Gustav är den av katterna som visat mest intresse för att gå ut, han älskar att sitta i det inglasade uterummet och spana på "verkligheten" och hänger gärna vid ytterdörren med förhoppningen om att den inte ska stängas direkt. Att sitta eller ligga i det stora klösträdet och spana ut genom fönstret är också en meningsfull sysselsättning enligt Gustav.

Gustav är kastrerad, chippad och vaccinerad och har alldeles nyligen tagit bort tandsten som upptäcktes vid veterinärkontrollen. Han är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp. Gustav har en försäkring via tidigare ägaren som kan tas över.