Chilli och Mynta
födda 2021-06-15


När de vackert stålgrå tjejerna Chilli och Mynta fångades in hösten 2021 var de kattungar som levde i hemlöshet på en fallfärdig och farlig gård. Efter 5-6 månader i jourhem hade de lärt sig att människor minsann är bra att ha på många sätt, främst för att de serverar mat men även för att de klappar o kliar skönt. De adopterades ut och kom till ett kärleksfullt och kattvant hem där det var tänkt att de skulle komplettera familjen och skänka mycket glädje. Men ibland blir det inte som planerat, livet kan drabba oss hårt och förändra tillvaron på ett sätt som inte går att förutse. Så efter knappt 4 månader tog vi emot de lite stukade flickorna igen och har låtit dem få gott om tid på sig att leva ett helt vanligt liv i ett av våra tryggaste lugnaste jourhem. Där trivs de fint och skulle gärna få stanna för alltid men jourhemmet har bestämt sig för att fortsätta som jourhem åt andra katter när Chilli o Mynta hittat ett perfekt föralltidhem.

Så nu är det dags för våra vackert stålgråa tjejer att hitta sitt eget hem, ett hem som längtar efter just dem och som planerar för att de ska finnas med som en självklar del av familjen i 15-20 år framåt.

Vi söker främst ett kattvant barnfritt hem där de fortsätter som innekatter och har tillgång till en nätad eller inglasad balkong/altan. Ska de på sikt även få gå ut krävs det som vanligt en trygg utemiljö långt från farliga vägar och annat som katter inte bör stöta på.

De ska inte flyttas mellan olika bostäder och inte bo på kattpensionat.

Chilli och Mynta är kastrerade, chippade och vaccinerade och redo att flytta när deras perfekta gemensamma hem dyker upp.

Mynta
född 2021-06-15

Mynta är en jättemysig och härlig tjej som snabbt blev bekväm och anpassade sig till jourhemmet. När hon inte ligger och myser i sängen eller soffan springer hon gärna runt i hemmet och jagar bollar och leksaksmöss både själv och med sin syster Chilli. När det vankas mat är hon alltid först på plats vid matskålen och blir alltid lite extra exalterad när hon känner lukten av blötmat. Mynta trivs allra bäst när hon får mycket kärlek och närhet. Hon är med dig i soffan och hemmakontoret och hade hon fått vara i sovrummet på natten skulle hon säkert vara en närgången sängkompis. Hon ligger gärna på mattes bröstkorg eller i knäet och tar tacksamt emot alla klappar hon kan få.

Chilli
född 2021-06-15


Chilli har mer integritet än sin syster och har en lite försiktigare framtoning. Hon begrundar och läser in olika situationer innan hon tar beslut om vad hon tycker och känns det tveksamt håller hon sig för sig själv. Hon ligger gärna i det höga klösträdet eller på en stol och har inte riktigt samma behov av människans närhet som sin syster Mynta. Men hon kan också vara supermysig bara hon får bestämma när. När behovet av närhet kommer över henne så stryker hon sig mot sin tvåbening och hon hoppar gladeligen upp i soffan och börjar sitt intensiva spinnande och trampande. Hennes favoritsyssla är, förutom att busa med sin syster, att sitta i fönstret och spana efter fåglar och bilar.