Kattmamman Doris
född 2018-02-14


Doris har levt på en gård i hela sitt liv och liksom sina föregångare där var hennes främsta uppgift att jaga möss.  Att hon och de andra honkatterna på gården inte var kastrerade och tvingades föda kull efter kull var inget som bekymrade gårdsägaren, när det blev för många katter tog man helt enkelt dit jägaren.  Vi hann hämta den högdräktiga Doris innan jägaren kom och bara några dagar senare födde hon sina ungar inne i tryggheten.

Att ha en lite otrygg mamma påverkar ungarnas socialisering i början då mamman håller tillbaka dem när hon inte riktigt litar på tvåbeningarnas påhitt med lekar och närhet. Men alla katterna håller på att utvecklas till fina små personligheter och det lite försiktiga i dem börjar falla av. Doris själv blir allt tryggare och gillar att hänga med jourhemmets egen katt. Att klappas o kela med tvåbeningar har hon inte riktigt utvecklat än men det är inte långt borta. Doris är försiktig och behöver ett lugnt hem med kattvana som kan hjälpa henne att helt uppskatta livet som mätt och trygg familjekatt. Hon är van och trygg med andra snälla katter men barn kommer antagligen att betraktas som läskiga. Doris ska allra helst ha tillgång till en trygg utevisitelse men skulle nog även kunna uppskatta ett liv som innekatt i ett lite större hem och med tillgång till nätad eller inglasad balkong.

Fina Doris ska kastreras i mitten av september och vi räknar med att hon kan flytta i månadsskiftet september/oktober.

Observera att vi inte adopterar ut ensamma kattungar till hem som inte har en snäll och lekfull katt sedan tidigare.
Läs mer om adoption, våra adoptionsvillkor och lämna intresseanmälan via den blåa knappen här under.

Iris Adopterad
född 2021-05-19


Lilla sockersöta Iris tyckte länge  att det var läskigt att lämna mamma Doris närhet. Men nu är Iris är överallt i hemmet och upptäcker med stor nyfikenhet allt nytt. Hon är lekfull och busar mycket med sina syskon och vilar gärna tillsamans med dem och tvåbeningarna i sängen. Hon är lite reserverad mot nykomlingar hon inte hunnit lära känna än men är trygg med jourhemmets tre vuxna.

Iris är chippad, vaccinerad och avmaskad när hon är redo att flytta tidigast 2021-08-11.

Sixten Adopterad
född 2021-05-19


Sixten är den modigaste av syskonen. Han är nyfiken på allt och alla han möter. Han smyger runt och upptäcker nya ställen och gillar att busa med jourhemmets egen katt som är ung och har barnasinnet kvar. När han vill vila gör han det gärna på tvåbeningarnas ben eller fötter och han spinner högt när han blir klappad.

Sixten är chippad, vaccinerad och avmaskad när han är redo att flytta tidigast 2021-08-11.

StinaAdopterad
född 2021-05-19


Stina och Iris är nästan kopior av varandra! Små ljuvliga lakritstroll med den enda skillnaden att Stina har lite vit päls under hakan. Stina var precis som Iris väldigt fundersam och tveksam inför tvåbeningar i början men är nu med de andra när det röjs runt i jourhemmets rymliga tvåplansvilla. Hon är tryggast med Iris och jourhemmet får klappa henne på hennes villkor.

Stina är chippad, vaccinerad och avmaskad när hon är redo att flytta tidigast 2021-08-11.

Ture Adopterad
födda 2021-05-19


Ture är en trygg och busig tuffing som nyfiket ger sig ut på äventyr och upptäcksfärder i det stora huset. Han busar gärna med sina syskon och leksaker och när han behöver vila gör han det gärna i en hög med sina syskon.

Mys och gos av tvåbeningar belönar han med ett högt och mysigt kurrande.

Ture är chippad, vaccinerad och avmaskad när han är redo att flytta tidigast 2021-08-11.