Ebbe och Inez
födda 2020-10-05


Ebbe och Inez är födda av en tam mamma på en gård men växte upp på höloftet utan att bli socialiserade i tid. När Ebbe och Inez kom till sitt jourhem så var allt väldigt läskigt, ingenting i ett vanligt hem är ju som livet på ett höloft. Men när man är liten och nyfiken så kan man till slut inte låta bli att se sig omkring och vilken kattunge kan motså en massa leksaker, gardiner att klättra i och spännande blomkrukor i fönstren? Inte Ebbe och Inez i alla fall som är två lekfulla och fartfyllda små pälstroll. I jourhemmet finns dessutom två härliga trygga kattförebilder att se och lära av så de två syskonen fann ganska snabbt sin plats i hemmet. Nu är de så trygga att det är dags för dem att hitta ett härligt för alltid hem där de kan fortsätta att utvecklas till de små personligheter de redan börjar ta form som.

Ebbe och Inez flyttar bara tillsammans och söker ett hem utan små barn men där det erbjuds mycket lek och bus. De är vana vid kattkloka barn från 10-årsåldern och uppåt. Det får gärna finnas andra trygga pigga katter i hemmet sedan tidigare.

De funkar som innekatter på en större yta och med nätad eller inglasad balkong/altan/trädgård. Ska de få möjlighet att vistas fritt ute ska utemiljön vara trygg och långt ifrån vägar och andra farliga saker. En utevistelse är dock inte aktuell förrän till sommaren då de först måste bli helt trygga med sina nya tvåbeningar.

Ebbe och Inez är kastrerade, chippade, vaccinerade och avmaskade och är redo att flytta när rätt hem dyker upp. Som vanligt söker vi hem inom en rimlig resväg med bil. Läs våra adoptionsvillkor.

Ebbe
född 2020-10-05


Snygga Ebbe var den mest försiktiga av syskonen när de kom till jourhemmet men är nu den tryggaste av dem. Han är en nyfiken kille som gärna följer efter och kollar vad man gör och dyker det upp något bus på vägen är han inte sen att nappa på det. Han älskar att jaga leksaker som man kastar.
Sova i sängen är jättemysigt tycker Ebbe som gärna har koll på vad tvåbeningarna gör. Syskonen spanar tillsammans efter sina människor genom fönstret och blir väldigt glada när de kommer hem.

Inez
född 2020-10-05


Sockersöta Inez är också väldigt nyfiken och social men kräver ett förtroende för att man ska få klappa henne. Hon är ett busfrö  och springer gärna efter leksaker och är inte sen att busa till det ordentligt om det ges tillfälle. Inez tycker  mycket om jourhemmets barn. Hon sover gärna i sängen och är nära tvåbeningarna i soffan och vid köksbordet. Hon vill ju inte missa något!

Godingarna sitter uppradade tillsammans med jourhemmets egna katter när det serveras mat, både torrfoder o mjukmat ingår i den dagliga kosthållningen. Och de uppskattar att få  färskt vatten flera gånger om dagen, kanske skulle en vattenfontän göra succe hos dem.
Adopterar man Ebbe och Inez får man två busfrön som kommer att lämna avtryck i hemmet, så ett kattvänligt och anpassat hem är ett måste.