Elsa
född 2014-02-14


Allra finaste Elsa förlorade sin älskade matte alldeles för tidigt i somras. Älskade matte som hade räddat henne några år tidigare när hon var en hemlös kattmamma med en kull ungar. Elsa som var tam då hon räddades hade haft det svårt att klara sig på egen tass. Hur länge hon levt så vet ingen men hennes öron har förfrysningsskador och ger henne det där speciella utseendet som får en kattälskares hjärta att brista.

Jourhemmet skriver:
"Detta är Elsa och hon är världens snällaste katt! Hon kan vara lite blyg i början men är man bara snäll och mjuk tillbaka mot henne så öppnar hon snabbt upp sig. Hennes favoritplats är i sin människas knä. Där brukar hon spinna och trampa och trampa och trampa… Hon gillar också att prata, men inte så att det blir jobbigt på något sätt. Hon hälsar välkommen när man kommer hem och godmorgon när man stiger upp. Däremellan söker hon gärna ögonkontakt och vill vara i sin människas närhet. Elsa skulle nog tycka om att ha möjligheten att gå ut, men har inte visat någon tendens till att må dåligt av att bara vara inne. Hon har haft tillgång till inglasad balkong och där älskar hon att vara. Den som får Elsa i sitt liv kommer att ha en fin och trogen vän."

Elsa är van vid kattlucka och har levt i flera år i en trygg utemiljö hos sin bortgångna matte. Vi ser gärna att hon får samma chans igen och att hon får en tvåbening som är hemma mycket. Hon vill vara ensam om sin människa, inte dela knä eller husrum med någon mer katt. Elsa är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad. Hon har dessutom varit hos veterinären och tagit bort tandsten och fått tänderna fint putsade. Veterinären hade inga anmärkningar på hennes munstatus nu när tandstenen är borta. Elsa är redo att flytta när rätt hem dyker upp.