Eva
född 2019-02-14


När telefonsamtalet om Eva kom tvärvände vi bilen för att snabbt komma till undsättning. Det var en mycket mager och utmattad katt som mötte oss och hon somnade tungt i transportburen på väg mot tryggheten. Hon var helt utmattad och kanske anade hon att hjälpen kommit till slut och därför lät sig vaggas till sömns till bilens ljud och rörelser.
Hungrig var hon, enormt hungrig. Sjuk var hon också, kattsnuvan hade antagligen nästan kostat henne livet och sviterna av den såg man tydligt på de rinnande ögonen och den snuviga nosen. I hennes päls kröp pälsätande löss som gav enorm klåda. Vi har låtit Eva få gott om tid på sig att läka, bygga upp sig och bli en nöjd och trygg katt. Under tiden har hon kastrerats, chippats och vaccinerats och hon har även fått träffa tandläkarveterinären som tagit bort tandsten och en liten skadad framtand. Nu är hon redo att hitta sitt eget hem där hon kan stanna för alltid och bli en älskad familjemedlem.

Jourhemmet skriver:
"Söta lilla Eva, med den supermjuka vita pälsen, söker nu sitt alldeles egna för-alltidhem.  Eva är en nyfiken liten tjej som tycker om att vara med och sitter gärna på avstånd och observerar vad du gör. Tittar du på TV så kan det hända att du har en kattformad fläck för rutan och lagar du mat så tycker hon om att sitta och titta på. Hon älskar mys, särskilt att bli kliad på magen, bli skrubbad på hakan eller att gosa i sängen. När hon kurrar så förstår man knappt hur det höga ljudet kan komma ur en så liten katt. Studsbollar är också något som hon tycker mycket om. Kommer favoritbollen fram så studsar hon runt som en liten kattunge och det blir fotbollsmatch över golvet.  Eva är en mycket vänlig katt och hon använder aldrig klorna eller bits och hon tolererar snällt det mesta. Hon är inte jätteförtjust i att bli upplyft i famnen och hon kan ibland bli lite misstänksam mot flaxande saker och hastiga rörelser."

Eva söker ett lite lugnare hem utan små barn och helst med tillgång till en trygg och stimulerande utemiljö, långt från bilvägar och annat som är farligt för en katt. Ska hon bli innekatt så bör det erbjudas en stor boendeyta, en kattanpassad innemiljö och en innätad balkong där hon kan känna luften i morrhåren ordentligt. Innätningen ska vara klar innan hon flyttar in.

Eva ska inte flytta mellan olika boenden eller bo på kattpensionat. Hon är kastrerad, chippad, vaccinerad, avmaskad och har fått tänderna fixade. Hon är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.