Frans och Dante
födda 2021-06-06

När Frans och Dante kom till sitt jourhem var allt superläskigt, har man ingen vana vid människor och av att vara inomhus är ju inte det så konstigt. Men är man kattunge så är man, nyfikenhetenoch leklusten tar överhanden och succesivt lär man sihg att människan är bra.

Frans och Dante har gått från att vara skygga till trygga och är ett härligt och underhållande inslag i sitt jourhem. Men att flytta och börja om på nytt kommer att vara läskigt och  det kommer att krävs tid och kärlek i början. Men vi lovar att det är väl värt jobbet. När du vunnit Frans och Dantes hjärtan, får du de finast kattbrorsorna man kan tänka sig.
 

Tingad
Frans
född 2021-06-06


Frans är en riktig liten solstråle, som älskar att kela, både med jourmatte och sina kattkompisar. Blir Frans kliad bakom örat eller på magen spinner han så att det hörs i hela huset! Men det har inte alltid varit så. När Frans och hans bror Dante kom till jourhemmet, var allt superläskigt och Frans vågade knappt ens titta på tvåbeningarna. Det tog några veckor innan han tillät någon att klappa honom. Men sedan gick utvecklingen snabbt. Nu finns det ingen hejd på kelandet! Frans är verkligen en så snäll och glad katt, som gärna vill vara med där det händer och älskar att äta godis och busa. Att han haft en tuff start i livet kan du nästan ana – han är liksom extra lycklig att bara få ha det varmt och skönt, bli älskad och ompysslad, och aldrig behöva gå hungrig. Och apropå hunger. Du behöver aldrig vara orolig för att missa en matning. Frans kommer och hämtar dig när det är dags. Står det mjukmat på menyn kan han tänka sig att äta två skålar (både sin och brorsans). Sedan vill han gärna ta en tupplur tillsammans med Dante eller hos dig i soffan.

Frans är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad. Han är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.Dante
född 2021-06-06


Med Dante i hemmet får du garanterat många skratt och kanske ett och annat grått hår. Det var längesedan vi hade en så påhittig och charmerande gosse som med sina upptåg bidrar till dagens skratt runt fikabordet. Dante hittar på nya små bus och hyss nästan varje dag i bästa Emil-anda. Och precis som Emil så menar han inget illa, men det liksom bara händer saker runt honom...

Om du saknar något är det alltid värt att kolla i Dantes säng eller på hans favoritplats där man brukar kunna återfinna det man saknar. På listan över Dantes fångster står bland mycket annat glasögon, legoträd, potatisar, hörlurar och halsband. Dante är fortfarande blygare än brorsan Frans men är trygg med de vuxna tvåbeningarna i jourhemmet nu. Han föredrar att kela när han får ligga bredvid dig i sängen eller soffan, då han fysiskt är på ”samma nivå” som dig. Då kan han överraska till och med sig själv med att spinna högt och rulla runt på rygg med tassarna i vädret. Och brorsan eller jourhemmets snälla gamla hankatt Billie får gärna ligga nära och mysa.

Dante söker ett hem med god kattvana och utan läskiga mindre barn. Det måste finnas minst en lekfull och snäll katt som kan hjälpa honom att finna trygghet i flytten och även matcha honom i bus och lek. Om han ska bli innekatt krävs ett rymligt och kattanpassat hem där han kan få utlopp för sina kreativa och oväntade påhitt. En 100% rymningssäker balkong eller uteplats/trädgård ska också finnas klar vid inflyttning.
Allra helst så ska Dante ha ett hem i en lantlig miljö där han kan få chansen att lufta morrhåren fritt utomhus längre fram. Men det krävs en trygg utemiljö och att man är medveten om att det inte blir aktuellt med utgång på många månader.

Dante är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad. Han är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.