Gandalf (hona)
2023-05-17


Gandalf, som namnet till trots är en hona, är en mysig och busig fröken som är lite försiktig i nya miljöer och kontakter. Men så snart hon lärt känna sitt nya hem och alla betjänter så är hon en mycket kärleksfull och närhetstörstande katt.

Jourhemmet skriver:
"Gandalf är en grönögd skönhet som tycker om både kel och bus. När hon först kom till oss var hon lite avvaktande och gömde sig bakom en filt. Men det tog bara ett par dagar tills hon ville umgås med hela familjen. Hon tycker mycket om mänsklig kontakt och vill gärna vara med där saker händer. Hon "pratar" mycket och är noga med att hälsa på var och en när de vaknar på morgonen eller kommer hem från skola och jobb. Hon tycker mycket om att leka, helst med fjäderspöet, och hon är väldigt skicklig på att jaga och fånga sitt "byte". Hon har en del spring i benen och gillar att få ur sig lite energi. Att sitta och spana ut genom fönstren är också populärt. Gandalf tycker mycket om att ligga i knät och att vara nära sina människor. Att ligga i knät och spinna och sova när någon tar en tupplur eller ser på tv är en favoritsyssla. När det kommer nya människor på besök kan hon bli lite blyg och rädd. Hon sköter sin kattlåda perfekt och vänjer sig snabbt vid nya ljud och rutiner. Gandalf är snäll, mysig, social, nyfiken och blir en fin vän till den eller de som adopterar henne. "

Till Gandalf söker vi ett lugnt hem utan små barn. Hon har varit innekatt i hela sitt liv och kan säkert trivas med det i fortsättningen också om det är en lite större boendeyta och allra helst med tillgång till en nätad eller inglasad balkong/altan. Ska hon få chans att springa runt ute på egen tass längre fram så ska utemiljön vara trygg och långt från trafikerade vägar och annat som är farligt för en katt.

Gandalf är kastrerad, chippad och vaccinerad. Hon är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.