Glenn
född 2018-02-14


Ibland blir det lite för mycket i livet och man räcker inte riktigt till för att hinna med sina husdjur också. Så var det för Glenn som var en älskad familjemedlem men som inte riktigt fick den omsorg han behövde. När Glenn kom till oss hade han stora tovor i pälsen som veterinären fick raka bort så han ser lite lustig ut och det kommer ta några månader till innan den semilånghåriga pälsen har vuxit ut helt.
Glenn är van vid både stora o små barn och fungerar även bra med hund. Han är van vid att vistas ute mycket och det måste han få fortsätta med men det kräver att han får ordentlig pälsvård annars tovar pälsen ihop sig igen. Utevistelse ska naturligtvis vara i en trygg miljö långt från trafik och annat som är farligt för en katt
Glenn är en väldigt social och smart katt som utan att tveka kan knata in till grannen och kolla om det finns några snälla händer som kan klappa honom eller kanske rent av en skinkbit som råkar trilla ner på golvet. Lite större avstånd till grannarna skulle alltså vara till fördel, om man inte har de bästa grannar som gärna ägnar lite tid åt den hårfagre besökaren.

Så här skriver jourhemmet:
”Glenn är en utav de mysigaste katterna jag träffat. Första gången vi träffades satte jag mig på golvet och han gick direkt fram och ville bli klappad. Likadant har det varit varje dag sen dess. Glenn älskar att ligga på min mage och bli klappad. Han älskar att sova med mig i sängen och han följer till och med in när jag ska gå på toaletten. Glenn älskar närhet och är en väldigt avslappnad och lugn katt. Han ligger i knät hos alla som kliar och ger honom uppmärksamhet. Han gillar fram för allt att bli kliad på magen. Ännu har han inte vant sig vid att bara vara inomhus. Han sitter mycket i fönstret, spanar och längtar efter att få gå ut igen. Han jamar och tittar ledsamt på mig när han sitter där. Då räcker det oftast att ropa på honom så kommer han och gosar, glömmer för stunden att han inte får gå ut och njuter av närheten istället. Hade det inte varit för att Glenn förtjänar att vistas utomhus, hade jag mer än gärna gett honom ett för alltid-hem hos mig.”

Glenn är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta när rätt hem dyker upp.