Gordon Moses
född 2011-02-14


Fluffig mysklump söker sitt drömhem!

Gordon, eller Moses som han en gång döptes till av sin ägare, är en lite ärrad katt som varit ute på egna äventyr sedan 2018 då han försvann från sin ägare. Först under våren 2021 uppmärksammandes han ordentligt av en familj som kontaktade oss för att få hjälpa att fånga in o ta hand om den något skygga katten som dök upp hos dem regelbundet. Med mat som lockbete visade Gordon Moses snabbt att han var tam men ovan vid mänsklig kontakt på senare år och var därför lite reserverad i början.

Åren på vift har gett honom lite skönhetsskavanker, bla en halv öra, men bakom den lite tilltufsade fasaden gömmer sig en riktig guldklimp med ett otroligt stort vackert hjärta som bara vill ge och få kärlek. En fantastisk katt på alla sätt!

Denna ljuvliga herre älskar mys och sällskap och ligger gärna i sängen och sover (även då jourhemsmatte klagar över att hon får kramp i någon kroppsdel när det ligger en spinnande katt på henne) eller ligger i knät när de hamnar i soffan framför TV:n. Han gillar också att prata och har inga problem att tala om för jourhemsmatte när hon har varit för lång tid i badrummet eller när hon inte hittar till den tomma matskålen i köket. Annars uppskattar han mycket att bli borstad eller ligga mitt i soffan på rygg och sova. Han älskar också blötmat och vill man muta honom så är det bara att ta fram en förpackning Whiskas.
Gordon Moses  söker ett hem med mycket sällskap och som har tid att ge honom närhet och kärlek.  Små barn är dock inte hans grej men en familj med lite äldre barn skulle säkert fungera.

Eftersom han är en van utekatt behöver han även ha möjligheten att kunna gå ut och lufta morrhåren och spankulera omkring fritt i en trygg utemiljö.

Gordon Moses har nyligen varit hos veterinären för att ta bort tandsten. Då upptäcktes att några små tänder var angripna av TR/FORL så de togs också bort. TR/FORL drabbar ca 30% av alla katter och innebär att katten årligen behöver kotrolleras hos veterinär för att upptäcka fler tänder som eventuellt angripits. Försäkringsbolaget ManyPets som vi samarbetar med erbjuder en försäkring som även täcker tidigare besvär som tex TR/FORL, den försäkringen kan i Gordon Moses fall tecknas från 2021-08-19. Väljer du att teckna den försäkringen så står vi (Djurskyddet NH) för veterinärvård vid behov fram till det datumet. Vår förening erbjuder dessutom TR/FORL-avtal med adoptören under de tre första åren då vi betalar 50% av eventuella tandåtgärder som kan behövas. Prata gärna mer med oss om detta, det är inte längre en så stor extra kostnad att äga en katt med TR/FORL eftersom det går att försäkra en redan känd åkomma via ManyPets.

Gordon Moses är kastrerad, chippad, vaccinerad, avmaskad och behandlad för sitt blomkålsöra. Han är redo att flytta när rätt hem dyker upp. Läs igenon våra föräkringsvillkor mm och gör intresseanmälan via den blå knappen nedan