Grållan o Sotis

Grållan och Sotis kommer från ett sommarstugeområde utanför Varberg där de föddes i hemlöshet av en mamma som var i mycket dålig kondition. När vi kom dit och började mata för att kunna fånga in dem så såg vi snabbt att det fanns många hungriga och magra katter som hittade till maten.
Grållan och Sotis var de första katterna vi fångade in och det var såklart jätteläskigt att komma inomhus till människan när man aldrig har varit varken inomhus eller så nära tvåbeningar tidigare. Men med god hjälp av jourhemmets egen trygga och omvårdande honkatt så har de lärt sig steg för steg att tvåbeningar är bra, speciellt när det är mat på gång.

Grållan och Sotis söker ett gemensamt hem som har kattvana och förståelse för att Sotis behöver lite mer tid på sig innan hon är helt trygg med sina människor. Att flytta kommer såklart att vara läskigt men det är många fördelar för försiktiga katter att få komma till sitt föralltidhem och ta de sista stegen i sin socialisering där.

Grållan och Sotis söker främst ett gemensamt barnfritt hem och som innekatter på en lite större boendeyta. En nätad eller inglasad balkong/altan står väldigt högt på önskelistan. Det får gärna finnas en trygg kattkompis i hemmet sedan tidigare.

Systrarna är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.

Grållan
född 2022-08-19


Grållan var liten och rädd när hon kom till jourhemmet och hade ett skadat öga som behövdes tvättas och droppas med ögondroppar flera gånger varje dag. Det är inte helt enkelt på en skygg katt men Grållan lät det ske utan större försök att komma undan. Eftersom ögat behövdes behandlas så ofta blev hon snart lite vän med jourhemsmatte, och det var nog faktiskt ganska skönt att få ögat omskött trots allt. Grållan har utvecklats till att bli en väldigt social katt som älskar mat! Hon blir så lycklig om någon tappar en smula eller bit på golvet i köket, då är hon snabbt framme! Hon trivs med att bli klappad och är väldigt nyfiken och vill vara med. Men hon gillar inte att ligga i knät. I sängen är det däremot skönt att vila och sova på natten. Hon älskar att leka och busa med alla leksaker och kattkompisarna i hemmet.

Till Grållan och Sotis söker vi ett lite större kattvant hem utan barn där de blir innekatter. En nätad eller inglasad balkong/altan står högt på önskelistan. Grållan och Sotis ska inte flyttas mellan olika boenden eller vistas på kattpensionat.

Grållan är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad.

Sotis
född 2022-08-19


Sotis var väldigt skeptisk när hon flyttade in i jourhemmet. Till skillnad mot Grållan så fräste hon rejält när de läskiga och opålitliga tvåbeningarna kom för nära.  Hon är fortfarande lite tveksamt iställd men börjar förstå allt mer att människan inte är så himla dum ändå, men hon föredrar sina kattkompisar än så länge. När hon är med dem är hon en modig tjej som gärna leker, busar och springer runt i hela huset. Jourhemspersonalen kan få klappa lite lätt ibland men hon tycker att det är ganska onödigt. Med tiden kommer även Sotis att bli en härlig katt men har en bit kvar på resan dit. I rätt hem och tillsammans med trygga Grållan kommer hon att blomma ut och bli trygg med sin tvåbenta betjänt.

Till Sotis och Grållan söker vi ett lite större kattvant hem utan barn där de blir innekatter. En nätad eller inglasad balkong/altan står högt på önskelistan. Sotis och Grållan ska inte flyttas mellan olika boenden eller vistas på kattpensionat.

Sotis är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad.