Gustav
född 2017-07-03


Jourhemsmatte skriver:
Gustav är en pratsam, trevlig och företagsam liten herre som tycker om att vara med även om han inte alltid intar platsen i centrum. När Gustav kom till mig var han väldigt, väldigt rädd men har gjort enorma framsteg och utvecklas lite varje dag i positiv riktning. Han tycker fortfarande det är läskigt att bli buren eller fasthållen och föredrar att komma fram själv i sin egna takt. Han hoppar upp i sängen och lägger sig kloss an och kommer gärna och lägger sig i knät om jag sitter på golvet. Det är inga problem att fixa med öron eller kika på tänder, att klippa klor tränar vi på för fullt och nu går framtassar utan problem, bak går också men han blir lite stressad.

Gustav älskar att bli gosad med och klappad på. Han har just förstått att leksaker är roligt och leker gärna med bollar och möss medan vippor skrämmer honom. Om man vänder på vippan så går det bra, pinnen är kul. Jag har egna katter som successivt introducerats för honom. De är inte vänner, men de bråkar inte heller, går lösa tillsammans i lägenheten när jag är hemma. Gustav har inte riktigt bestämt sig om han tycker det är bra med kompisar eller inte, ibland stressas han nog av dem, och kissar på lite fel ställen tyvärr. Jag tror han ska vara ensamkatt till att börja med, tills han känner sig helt trygg och fått chansen att bo in sig i lugn och ro.
Han hade smärtsamma tovor när han fångades in och är numera lejonklippt. Pälsvård är ett måste framöver.
I första hand söker vi ett hem på landet till Gustav, han är van att röra sig fritt över stora ytor, men han måste bo in sig och vara helt trygg innan han successivt tränas på att gå ut. Han är aningen otrygg i sig själv och behöver en familj som kan ägna mycket tid åt honom, som har tålamod och tycker om gos. En familj med små barn är inte aktuellt.

Gustav är kastrerad, vaccinerad, ID märkt och avmaskad, och redo att flytta när rätt hem dyker upp.