Isolde
född 2022-02-14


Plötsligt var hon bara där i stallet på en gård utanför Varberg. Mager och smutsig och helt uppenbart vilse. Det var en mycket luggsliten och hungrig liten tjej vi fick med oss och tiden på egen tass hade gjort henne vaksam och avvaktande mot tvåbeningar. I början åt och sov hon mycket men i takt med att krafterna återkom så kom även tryggheten med jourhemspersonalen.

Numera är hon alltid glad och jourhemsmatte vaknar varje morgon till en högt spinnande Isolde som hälsar god morgon. Hennes favoritleksak är ett band på en pinne men bollar är också vansinnigt kul. Hon är ju bara ca 1 år gammal så det finns mycket bus i den lilla kroppen. På nätterna kan man höra hur hon spinner högljutt, ibland har hon krupit upp och lagt sig vid fötterna och ibland kommer hon närmare för att bli kliad på hakan. Isolde är helt enkelt en väldigt mysig och trevlig katt som skulle kunna trivas både som inne- och utekatt. Hon fungerar fint med lugna ungdomar men vi vet inte hur hon är med andra djur.

Ska hon bli innekatt behöver det vara ett rymligt hem som även kan ge henne tillgång till en nätad eller inglasad balkong/uteplats. Ska hon bli utekatt ska utemiljön vara trygg och avståndet långt till trafikerade vägar och annat som kan vara farligt för en katt.

Isolde är nu kastrerad, chippad och vaccinerad och är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.