Kattis
född 2022-02-14


När vi kom till gården första gången så kunde vi inte undgå att lägga märke till Kattis och hennes mamma som höll sig för sig själva lite i utkanten av gården. Hennes mamma var den enda av gårdens 30+ katter som var något lite trygg i närheten av människan och hon visste att om man höll sig nära gårdsägarens ytterdörr så kunde de komma ut något ätbart ibland. Kattis var klok som sökte mammans beskydd, bara 6 månader och sannolikt könsmogen är man som en liten kattfröken ständigt i farozonen för att bli påhoppad av testosteronstinna hanar. Våldtäkter förekommer även i djurens värld...

Fina lilla Kattis hade som tur var inte hunnit bli dräktig och flyttade så snart hon blivit kastrerad till sitt kattkloka jourhem. Där har hon fått tid på sig att vänja sig vid människornas konstiga miljö och sätt att leva. Hon är social och nyfiken av naturen men när det kommer besökare till hemmet är hon försiktigt avvaktande och håller sig på tryggt avstånd. Får hon bara tid på sig att bygga upp relationen med sin nya tvåbenta betjänt så kan hon på sikt bli en riktigt härlig knäkatt. Kattis är en snäll och mysig katt som viftar på svansen, kommer och stryker sig mot sin människa när hon vill bli klappad och har nyss insett att man kan säga till när man vill bli lekt med. Kattis vill helst leka med andra katter, men leker bra själv och tycker om att jaga saker på spön om du drar runt dem.

Till Kattis söker vi ett kattvant och barnfritt hem som längtar efter just henne och som förstår att det kan ta lite tid för henne att bygga upp förtroendet för en ny tvåbening. Men minst lika viktigt som rätt människa/människor i hemmet hon flyttar till är att det ska finnas minst en snäll och lekfull kattkompis. Det får gärna finnas fler katter och kanske även en kattvan hund, Kattis har aldrig träffat någon hund men vi tror att hon skulle kunna trivas fint ihop med en snäll hund. I jourhemmet finns fler katter och det tycker Kattis väldigt mycket om, hon vill så gärna vara nära sina kattkompisar. Kattis ska bli innekatt på en större boendeyta och allra helst med tillgång till en nätad eller inglasad balkong/altan. Hon ska inte flyttas mellan olika boenden eller på på kattpensionat. Hon ska inte heller ut på promenader i sele.

Kattis är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta när rätt hem dyker upp.