Kompis (hane)
född 2022-06-06


Kompis kommer från en gård där det inte var så kul att vara katt. Många katter levde på för lite mat och utan den omsorg som en katt ska ha. Alla var okastrerade och alla hade svåra maskangrepp och led svårt av svält. Det var slagsmål om maten som serverades emellanåt och de starkaste försåg sig först. Som liten kattunge var det inte lätt att komma fram till fatet innan maten var slut. Vi lyckades rädda Kompis tillsammans med hans mamma och ytterligare några syskon.

Det var såklart jätteläskigt att komma inomhus och leva nära tvåbeningar och allt vad ett hem innebär med ljud, rörelser och dofter. Men i Kompis jourhem finns två supersociala och omhändertagande hankatter som direkt tog sig an honom och som hjälpt till jättefint i hans resa mot att bli en trygg katt. Han har en bit kvar men i rätt hem kommer han snart att blomma ut till en väldigt fin liten kompis. 

Kompis är en jättefin kille som älskar att gosa med de andra katterna men som ännu inte riktigt vågat släppa tvåbeningarna helt in på livet. Han är försiktig med människor och behöver lite mer tid innan han kan tycka att klapp och kel av människan är en bra grej. Han är gärna nära dig och följer efter katterna och människorna för att inte missa vad som händer. Han är väldigt gärna med när det lagas mat i köket och får han smaka är han inte sen att tacka ja. Mat är en av hans stora passioner här i livet och den är ett väldigt bra sätt att bygga band till denna gossen. Ett annat är leken, Kompis älskar att leka!

Till Kompis söker vi ett lugnt och kattvant hem utan barn som redan har minst en yngre och trygg katt så att han får en ny trygghet och lekkamrat. Vi tror att det bästa för Kompis är att bli innekatt i ett lite större hem där det även finns tillgång till en nätad eller inglasad balkong/uteplats. I jourhemmet finns en stor nätad balkong som är väldigt spännande och som under varmare årstider ger mycket stimulans till innekatter. Ska han bli utekatt ligger det långt fram i tiden och utemiljön ska i så fall vara trygg utan trafik och annat som kan vara farligt för en katt.

Kompis är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad och är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.
Han ska inte flyttas mellan olika boenden/miljöer och inte bo på kattpensionat.