Kulla-Gulla
född 2014-02-14


När samtalet kom om Kulla-Gulla trodde vi att vi åkte för att hämta en gammal och mycket sjuk katt. Skygg för främmande skulle den också vara så vi hade en fälla med och vi hade även förberett veterinären på att vi var på ingång med ett akutfall.

Vad förvånade vi blev när det var Kulla-Gulla vi mötte. En vänlig och högst välmående katt i sina bästa år som sträckte på sig efter sin lunchvila intill husväggen innan hon med stolt svans och vänliga ögon gick rakt fram för att bli klappad av oss. Inte alls skygg, sjuk och gammal.
Vi tog henne därifrån oavsett sanningen i det vi fått höra, Kulla-Gulla var inte önskad där och i samtalet till oss så var det prat om att hon skulle avlivas och frågan var hur och var man gör det billigast...

För säkerhets skull så har vi tagit en massa prover på henne och kontrollerat tänderna och tagit bort tandsten. Allt ser bra ut och vackra Kulla-Gulla kommer att fylla någons liv med kärlek och innehåll många år framåt.

Kulla-Gulla är en snäll och artig katt. Hon vill gärna kela och mysa  men tränger sig inte på. Hon gillar att sova intill sin tvåbening i sängen och gillar sällskap under dagen. Hon är en väldigt enkel och vänlig katt som faktiskt ser ut som att hon går runt och ler. Och kanske är det så att hon njuter av det liv vi har kunnat ge henne och det vi lovat att hon ska få. 
Till Kulla-Gulla söker vi ett lugnt hem där hon blir ensam katt eftersom det sägs att hon inte gillar andra katter eller hundar. Hon har inte visat någon större längtan efter att komma ut och skulle kunna fungera fint som innekatt på en större boendeyta och med tillgång till nätad balkong. Balkongen ska då vara nätad och klar vid inflyttning. Ska hon även få chans att gå ut så ska utemiljön vara trygg och långt från vägar och annat som kan vara farligt för en katt.

Kulla-Gulla är kastrerad, chippad, vaccinerad och har en strålande tandstenfri och frisk mun. Hon är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.