Kurre
född 2019-02-14


Jourhemmet skriver
Kurre kom som en skygg och lite rädd, men ändå kontaktsökande kille. Kunde inte fullt ut lita på människor så där med än gång. Därför blev under soffan en trygg plats att börja med. Efter ett tag gick det bra att sträcka in handen under soffan så att man kunde klia på hakan, då kurrades högt, denna träff pågick några veckor. Men så en dag hände det, Kurre tyckte det var dax att komma fram. Det visade sig vara en trevlig och social kille, som älskade att gosa och bli killad under hakan. Fjädervippor och bollar blev genast en favorit.
Kurre sover gärna bredvid dig i sängen och ligger i ditt knä när det är tv- dax, vill gärna vara nära, pratar gärna med dig. Han har ännu inte vant sig vid att bli buren, förstår inte tanken med detta. Men det går bra att lyfta upp honom en liten stund men då ska man stå still. Han har lite svårt för höga ljud och häftiga rörelser och kan bli lite reserverad mot främmande människor men nyfikenheten tar över efter ett tag om det sker på hans villkor.
Kurre skulle trivas i ett lugnt hem utan små barn, gärna om någon är hemma som kan gosa med honom på dagarna. Idag gör Kurre inget anspråk på att vilja gå ut, men han har levt mer ute än inne under sitt liv. Han skulle antagligen kunna trivas riktigt bra som innekatt på en större boendeyta och med tillgång till nätad eller inglasad balkong/altan. Men eftersom han levt lantligt och med fri tillgång till utevärlden via en kattlucka så vore det en dröm om han även kunde få spatsera runt i en trygg utemiljö.

Stiliga Kurre är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad då han är redo föradoption lite längre fram, runt jul förhoppningsvis.