Leffe
född 2020-06-06


Vackra Leffe, man kan inte tro att det är samma katt som kom till jourhemmet i april! Mager, tovig och skygg dök han upp i ett bostadsområde i Fjärås i våras. Hans smygade vaksamma stil uppmärksammades av observanta kattmänniskor som förstod att något var fel och som med mat lyckades få honom att återkomma till samma plats där han kort därpå kunde fångas in. Att komma inomhus var läskigt, kanske hade han aldrig varit inne i ett hus tidigare eller så var det så längesedan att det kändes skrämmande och främmande därför. Han var väldigt mager och pälsen var så tovig att den drog smärtsamt i hans hud, öronen var fulla med öronskabb. Leffe var en slagen hjälte som inte hade haft så många månader kvar att leva om han inte hade fått hjälp.

I jourhemmet har han fått tid att bygga upp sitt förtroende för tvåbeningar och lära sig det ovana livet inomhus. Vägen till hans hjärta är mat. Typ all mat, även den som råkar bli kvar på diskbänken. Har man en gång svultit så kraftigt att kroppens krafter börja ta slut så kan det lätt bli så att en katt blir besatt av mat. Det brukar lugna sig med tiden. Han äter dock inte på blommor eller plantor, vegetariskt är inte Leffes melodi!

Förutom mat så gillar Leffe sitt höga klösträd och att ligga i fönstret och spana ut. Han är ju ung så det finns också en hel del bus i den vackra kissen. Hans jourhemsmatte står väldigt högt i kurs och han gosar gärna och länge med henne, han får nästan inte nog. Men nya tvåbeningar är läskiga och man måste ge honom tid att bygga upp relationen. När man gjort det får man en mycket vacker och tillgiven kompis vid sin sida. När du kommer för att besöka Leffe ska du därför inte räkna med att få se så mycket av honom, men du kan vara säker på att han full koll på dig från sitt gömställe!

Leffe söker ett kattvant lugnt och stabilt hem utan barn. Han ska bli innekatt och allra helst med tillgång till nätad eller inglasad balkong/altan. Han ska inte flyttas mellan olika boenden eller bo på pensionat. Det är inte omöjligt att han skulle uppskatta en kattungekompis framöver men han behöver börja som ensam katt för att lära känna sina nya betjänter först och bli trygg i sin nya miljö.

Leffe är kastrerad, chippad och vaccinerad en gång. Han är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.