Lillan 2018-02-14

Näpna fina Lillan fick sitt namn just för att hon är en liten fin kattjej. Hon började sitt liv som gårdskatt och har säkert hunnit föda ganska många ungar trots att hon inte är så gammal. Lillan var jättetam o älskade att bli klappad i sin invanda utemiljö på gården. Men att komma inomhusvar lite läskigt, det är många nya konstiga ljud  att vänja sig vid och att ha tvåbeningar inpå sig tar lite tid att bli helt trygg med.

Lillan har kommit tillbaka till sitt jourhem efter att ha varit utadopterad till ett hem som inte höll det som utlovades. Miljön där har gjort Lillan lite stukad i den trygghet och tillit hon hunnit bygga upp till människan inomhus och hon har inte ännu hunnit bli helt trygg igen i att bli klappad om man sträcker fram handen. Däremot gosar hon gärna med benen och kommer självmant fram för att kela på det sättet. Lillan är en pratsam liten fröken som du kan föra samtal med och hon följer dig från rum till rum i  hemmet. Hon är gärna nära sin trygga människa men lägger sig inte i knät ochförstår inte vitsen med att bli buren eller lyft.

Till denna lite oslipade diamant söker vi ett lugnt hem med mycket sällskap, helst utan barn och andra djur, möjligen skulle hon uppskatta en kattungekompis. Får vi drömma så vore ett lugnt pensionärshem med katterfarenhet en dröm för Lillan. Hon skulle fungera fint som innekatt på en större yta och med tillgång till nätad eller inglasad balkong/altan/uteplats. Hon skulle självklart älska att komma till en trygg gård där hon kan få komma ut efter att ha bott inne länge och blivit helt trygg med sin nya tillvaro. I rätt miljö tror vi att Lillan kommer att utvecklas till en riktigt trygg och härlig katt. Lillan ska inte flyttas mellan olika bostäder eller bo på kattpensionat och promenader i sele är inte hennes grej.

Lillan är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad och redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.