Lima
född 2021-02-14


Supersnygga helgråa Lima dök upp i Limabacka norr om Varberg i september 2022. Då var han okastrerad, mager och väldigt hungrig men visade snabbt att han var en tam och trevlig kille, om än lite stressad av en tid på egen tass. Det visade sig att Lima har ett tydligt blåsljud på hjärtat och han har fått gott om tid på sig att läka efter kastrationen och bygga upp kroppen igen innan vi gjorde ett omfattande ultraljud av hans hjärta. Det visade att hans hjärtfel är medfött och bedöms inte komma att påverka honom genom livet. Under tiden i sitt mysiga jourhem har han blommat ut till en helt fantastisk katt som gärna är med där hans tvåbening är. Han kommer glatt springade och möter jourhemsmatte i dörren när hon kommer från jobbet och sover gärna hos henne hela natten. Emellanåt ligger han även i knät och vilar.
Lima är en väldigt mysig, snäll och pratig katt. Han är lekfull, men gillar också att ta det lugnt och vila på en av många favoritplatser i hemmet. Han är rolig, smart och älskar att jaga bollar. En riktigt gosig och trygg kille som kommer att lämna ett stort tomrum efter sig när han flyttar till sitt föralltidhem.
Lima kan fungera som innekatt i ett större hem och med tillgång till nätad eller inglasad balkong eller altan. Det ska då vara klart och 100% rymningssäkert innan han flyttar in. Ska han bli utekatt har vi som vanligt krav på att utemiljön är trygg och långt från farliga vägar och annat som en katt inte bör mötas av. Vi vet inte hur han är med andra katter, hundar och små barn.

Lima är kastrerad, chippad, vaccinerad och kan flytta när rätt hem dyker upp.