Lina
född 2022-12-16


Fluffiga fina Lina kom till oss från ett hem där det blivt för många katter och där förmågan att se deras behov saknades. Lina hade väldigt mycket öronskabb och avskydde att bli fasthållen när öronen skulle rengöras dagligen. Hon blev så stressad och arg att vi till slut fick söva henne för att rengöra öronen ordentligt under narkos. Sedan dess är öronen bra och skabben borta, aldrig mer ska Lina behöva ha gräslig klåda i sna öron.

Lina är ung och full i bus, hon jagar gärna runt efter sina leksaker och tvåbeningens fjädervippa. Lektunneln är också en väldigt kul grej att ligga och lura i eller att rusa igenom som ett jehu. Men mysa är nog Linas allra bästa förmåga, hon älskar närheten och vill helst ligga på sin människa. Ligger tvåbeningen i sängen eller på soffan då parkerar sig Lina på bröstet. Är tvåbeningen ute på vift så är det klösträdet som är den bästa viloplatsen i väntan på betjäntens återkomst.

Hon har antagligen aldrig blivit borstad tidigare och tyckte att det var ett onödigt påfund i början. Men nu börjar det vara lite OK i alla fall, antagligen ganska skönt till och med men det skulle hon aldrig erkänna. Lina är inte en katt som går med på vad som helst nämligen, att bli buren är inte så populärt och försöker du klippa klorna på henne får du vara beredd på en vass kamp.
Lina älskar att sitta på balkongen och spana på fåglarna och hon klättrar glatt runt på nätet på en nätad balkong. Så det måste vara gjort 100% rymningssäkert med reglar och tåligt nät om Lina ska flytta in. Ska hon bli innekatt behövs en större boendeyta och tillgång till en inglasad och/eller nätad balkong. Men helst ser vi att hon hittar ett hem där hon på sikt får gå ut och lufta morrhåren i en trygg utemiljö, långt från bilvägar och annat som är farligt för en katt.
Lina söker ett barnfritt och lugnt hem med mycket sällskap så att hon får mysa riktigt mycket. Hon älskar verkligen att mysa! Bara ligga och sova på en person. Hon är van vid andra katter men skulle säkert inte ha något emot att vara ensam primadonna med en tvåbent slav.

Lina är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.