Lotus
född 2018-06-06


Lotus har inte haft ett riktigt rättvist liv. Född hemlös men infångad som skygg 10-12 veckors kattunge hamnade han tillsammans med sin tama mamma i ett hem som efter hand tappade förmågan att ta hand om sina djur. Det var ett oroligt hem med fler katter, hundar och barn och vuxna tvåbeningar. Kärleken till djuren har funnits men inte förmågan att ge dem rätt omsorg. När Lotus kom till oss var han väldigt mager och rädd, han har bara levt som innekatt men inte fått tillräckligt med mat på sista tiden och man förstår att han präglas av hemmiljöns oro. 

Jourhemmet skriver:
När han kom till mig var han nervös men hittade sin favoritplats att gömma sig på tills han blev mer bekväm med allt det nya. Det tog
honom nästan en vecka innan han vågade komma fram för att bli klappad. Nu älskar han att ligga nära i soffan, busa med sin leksaksfjäder, smyga i lektunneln och att vara ute på nätade balkongen. Han är försiktig med nya människor, då gömmer han sig gärna under sängen och lyssnar och tittar noga innan han kommer fram. Lotus är en väldigt mysig katt, kärleksfull och tillgiven och tycker om när du ger honom tid. Han följer gärna efter dig för att se vad du gör och tar chansen att mysa, han gillar särskilt att bli klappad på huvudet och på magen. När det är dags att sova ligger han intill dig i sängen men när du somnat går han till sin egen liggplats. På morgonen kommer han spinnandes för att mysa.

Till Lotus söker vi ett lugnt och kärleksfullt hem som har förståelse för att han är lite försiktig i början och kanske aldrig kommer att tassa fram till besökare, men som alltid kommer att älska sin tvåbening. Lotus har bara levt som innekatt och vi tycker att han ska få fortsätta med det, ett krav är att det ska finnas en nätad eller inglasad balkong/uteplats. Lotus är kastrerad, chippad och vaccinerad. Han är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.