Lovis
född 2016-02-14


Lovis är en vanlig huskatt med en extra fin svans. Hon är väldigt social och ett keligt busfrö som gärna jagar bollen om hon inte ligger i knät och spinner högt. Hon har levt en stor del av sitt liv lite på egen tass då ingen riktigt tog ansvar för henne men flera hem matade henne när hon kom på besök. Men ingen erbjöd henne att komma in så hon tillbringade både kalla och varma dagar och nätter på platser hon själv fann ute.
När hon kom till oss var hon därför lite orolig och stressad över att inte få gå ut men nu har hon vant sig och trivs idag finfint på en glasad balkong och skulle därför kunna bli innekatt om boytan är stor och det finns en mysig inglasad eller nätad balkong/altan. Men drömmen är givetvis att hon ska hitta ett hem där hon även kan gå ut i en trygg miljö.

Lovis är en väldigt social och trevlig katt som gärna kommer och myser och är nära, klappar och kel är toppen och vill någon leka med fjädervippan är hon inte sen att jaga den. Lovis är nyfiken och trygg och hälsar gärna på besökare i hemmet men små barn är inte helt poppis.
Fina Lovis söker ett lugnt hem utan små barn, andra katter eller hundar. Hon vill gärna ha mycket sällskap så ett pensionärshem vore drömmen. Lovis är allergisk mot kvalster och sannolikt foder och äter idag ett allergifoder och en låg dos kortison. Sannolikt kommer hon att behöva låg dos kortison resten av sitt liv, men eftersom hon är allergisk mot kvalster så tror vi att hon skulle må mycket bättre om hon fick chans att vara ute också.
Prata gärna med oss om vad detta innebär för framtiden, det är inget stort problem eller kostnad att få njuta av ett liv med Lovis.

Lovis är kastrerad, chippad och vaccinerad och är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp. .