Lovisa
född 2010-02-14


När Lovisa bara var några veckor gammal när hon kom till mannen på gården, ditburen av den lilla ortens barn som visste att den gamla mannen tyckte om katter. Hon blev honom trogen resten av hans liv och hon har helt säkert både fått och gett mycket kärlek. När hon blev ensam kvar i det tomma huset fick hon komma till ett av våra jourhem och hon har fått besöka veterinären både för att kastreras och fixa till sina tänder.

Lovisa är en liten och otroligt vänlig katt, så mild och kärleksfull. Hon kommer alltid och möter jourhemsmatte i hallen och är så tacksam för all uppmärksamhet hon får, oavsett om det är i form av lek, borstning eller gos. Allra helst ligger hon i knäet, eller tätt intill, belåtet spinnande. Magkli verkar vara hennes favorit. Hon pratar ibland och har en mängd olika läten, antingen vill hon kanske busa bakom gardinen eller att man ska sätta sig ned så att hon kan ligga i knäet. På natten sover hon oftast på/vid en, eller vid fotändan. Lovisa är väldigt nyfiken, och inte rädd av sig. Hälsar gärna på alla gäster en i taget och väntar sedan tålmodigt på att de ska plocka upp fjädervippan och leka med henne. Trots sin ålder är Lovisa lekfull och upplevs väldigt vital, blodproverna var också bra. I hennes mun fanns dock en tand som var angripen av TR/Forl och hon kommer därför att behöva årliga kontroller av sina tänder så det inte dyker upp fler som måste tas bort.
TR/FORL drabbar ca 30% av alla katter och innebär att katten årligen behöver kontrolleras hos veterinär för att upptäcka fler tänder som eventuellt angripits. Vår förening erbjuder  TR/FORL-avtal för alla adopterade TR/FORL-katter  under de 3 första åren då vi betalar 50% av eventuella tandåtgärder som kan behövas. Prata gärna mer med oss om detta så vi kan räta ut alla frågetecken.

Lovisa söker ett lugnt hem utan små barn där hon får mycket sällskap hela dagarna. Hon har varit innekatt hela sitt liv och ska fortsätta vara det. Finns det en balkong som hon ska vistas på ska den vara nätad eller inglasad. Lovisa ska inte flyttas mellen olika boenden eller bo på kattpensionat. Allra finaste lilla Lovisa är redo att flytta när rätt hem dyker upp.