Maja
Ålder okänd
uppskattat födelsedatum 2011-06-06Maja lever med ålderns rätt ett stillsamt liv. Efter den efterlängtade frukosten sover hon gott hela förmiddagen i sitt klösträd och vaknar framåt lunch. Hon älskar när jourhemsmatte lägger sig på sängen för att läsa på eftermiddagen, då kommer hon snabbt. Trampar med fötterna, spinner som ett tröskverk och lägger sig jämte för att gosa en stund och sedan bara ligga intill.

När TV:n sätts på på kvällarna kommer hon till sin jourhemspersonal för lite klappar och kel. Hon kan ligga kvar på mattan en stund men inte i soffan och vill man ha henne i knät får man lyfta upp henne och gosa med henne en sund. Vid åttatiden börjar hon tycka att det är dags att gå och lägga sig. Det är hennes andra höjdpunkt på dagen, den första är frukosten. Proceduren är alltid densamma. Koncentrerat trampande först. Spinner högljutt och länge. Lägger sig tätt intill för lite gos och sedan somnar hon och jourhemsmatte så. Hon är oftast inte kvar i sängen under natten men hon är i närheten och kommer som ett skott om hon märker att en tvåbening är halvvaken.  Och då vill hon göra om samma procedur från början igen, med trampande, spinnande och slutligen mer slummer.

Till fina Maja söker vi ett lugnt och kattvant hem som kan erbjuda henne ett liknande liv som det hon lever i jourhemmet idag. Maja har tandsjukdomen TR och har inte visat några tendenser till att vilja gå ut, inte ens på den inglasade balkongen. Av dubbel anledning tänker vi därför aatt Maja ska bli innekatt där hon kan vara trygg och fortsätta leva sitt lugna sköna liv.

Info:
TR/FORL drabbar ca 30% av alla katter och innebär att katten årligen behöver kotrolleras hos veterinär för att upptäcka fler tänder som eventuellt angripits.
Vår förening erbjuder TR/FORL-avtal för alla adopterade TR/FORL-katter  under de 3 första åren då vi betalar 50% av eventuella tandåtgärder som kan behövas. Prata mer med oss om detta!

Fina Maja är kastrerad, chippad, tatuerad och vaccinerad och redo att flytta när rätt person dyker upp.