Lilla fina Maja ser ut som en kattunge med sitt lilla huvud och sin spröda kropp. Men hon är allt annat än en liten naiv och oerfaren kattunge, hon är den lilla supermamman som öppnade sitt hjärta för många moderslösa kattungar som behövde en trygg och varm kropp att söka sig till under hösten 2021. Ett tag hade hon 7 ungar i olika storlekar omkring sig, alla blev sedda och hon gav dem tryggheten de behövde. Nu är det bara Mini kvar och de två har vuxit ihop till ett fantastsiskt par som tillbringar mycket tid tillsammans. De sover tillsammans, kramas och tvättar varandra om de inte brottas och jagar runt i full fart i lekens virvlar. Maja har varit trygg med människan hela tiden och nu är Mini också redo att ta klivet ut och hitta ett för alltid hem. Givetvis med sina fina trygga Maja vid sin sida.

Maja och Mini ska inte flyttas mellan olika boenden eller bo på kattpensionat.

Maja
född 2018-02-14


Maja är en otroligt mysig och omtänksam katt med mycket bus och nyfikenhet i sin lilla kropp. Hon är  lekfull och busar gärna runt med leksaker eller med Mini och jourhemmets egen snälla o busiga katthona Asti.

Maja är kelig och otroligt social, ska vara med överallt. Hon vill ligga sängen och sova men ligger sällan i knät utan hellre tätt intill. Att bli buren är inget hon uppskattar men kan tolerera att bli lyft en kort stund. Eftersom hon är så liten, väger ca 2,5 kilo, så hittar hon alltid udda platser att ligga på. Lådor är favoriten men man hittar henne inklämd på många spännande ställen.

Näpna Maja tog skygga lilla Mini under sina tassars beskydd och de två har vuxit ihop till ett självklart par som man inte delar på. De två söker ett lugnt och trevligt hem utan små barn men med mycket sällskap, kärlek och bus. Maja har levt sitt liv under dåliga förhållanden i ett stall och Mini är född ute och uppvuxen lite vind för våg på en gård, men de blir med fördel innekatter på en större boendeyta  och helst med tillgång till nätad eller inglasad balkong/altan. Ska de få chans att även lufta morrhåren fritt ute ska miljön vara trygg och långt ifrån bilvägar och annat som kan vara farligt för en liten katt. Man måste också räkna med att det tar tid för Mini att bli så trygg med allt nytt, så utgång på egen tass är inte aktuellt förrän  minst 3 månader efter flytt.

Maja är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad och redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.

Mini (hona)
född 2021-08-25


Mini var bara 10-12 veckor och skygg när hon flyttade in i storfamiljen. Hon gillade att leka och busa med sina bonussyskon men tvåbeningar var väldigt farliga. Hon betraktade jourhemmets tvåbeningar med stora ögon från lådor och andra kryp in men smög nyfiket fram när de var på behörigt avstånd. När kattfamiljen blev mindre kunde Mini börja ta för sig ordentligt och visade sig då vara en riktig tuffing. Hon är väldigt nyfiken på allt, leksaker, vatten och framförallt mat! Med sitt lilla pipiga jamande tigger hon mat och nu får människoslavarna klappa och borsta henne och hon ligger alltid i sängen och sover på natten. Men mycket är fortfarande på Minis villkor, kommer det främmande tvåbenta in i huset smyger hon snabbt undan. Hon har stor trygghet i sin bonusmamma Maja och leker, gosar och sover med henne. Att ligga vid fönstret och titta ut är favoritplatsen.
De två söker ett lugnt och trevligt hem utan små barn men med mycket sällskap, kärlek och bus. Maja har levt sitt liv under dåliga förhållanden i ett stall och Mini är född ute och uppvuxen lite vind för våg på en gård, men de blir med fördel innekatter på en större boendeyta  och helst med tillgång till nätad eller inglasad balkong/altan. Ska de få chans att även lufta morrhåren fritt ute ska miljön vara trygg och långt ifrån bilvägar och annat som kan vara farligt för en liten katt. Man måste också räkna med att det tar tid för Mini att bli så trygg med allt nytt, så utgång på egen tass är inte aktuellt förrän  minst 3 månader efter flytt.

Mini är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad och redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.