Kattmamman Majka
född 2020-02-14

5 ungar födda 2021-06-08


Kattmamman Majka kommer från en gård där det fanns fler katter och många kullar föddes varje år. När vi kom till gården hittade vi Majkas veckogamla ungar i meterhögt gräs på den stökiga gårdsplanen, helt oskyddade från väder och vind. Majka hade aldrig varit inomhus så första tiden i jourhemmet var läskig, men hon litade ändå på jourhemsmatte när hon tog lille Alex ifrån henne flera gånger varje dygn för att stödmata henne med mjölkersättning. Majka är mjuk och fin i sättet och kommer att bli en jättetrevlig katt när hon fått tid på sig att vänja sig att leva tillsammans med tvåbeningar inomhus.

Observera att vi inte adopterar ut ensamma kattungar till hem som inte har en snäll och lekfull katt sedan tidigare. Vi delar ogärna på kullsyskon och ser helst att de flyttar tillsammans med en familjemedlem.

Emmet
född 2021-06-08


Emmet är en busig och nyfiken kille och stojar gärna omkring med sina syskon. Nu är det bara han och Jedan kvar i jourhemmet (och Pricken som jourhemmet adopterade ur syskonskaran) och han får mer utrymme att delta i leken och att bygga självförtroende. Han gillar kontakt med jourhemmets vuxna invånare och kommer gärna fram för att bli gosad och kelad med så länge man låter bli att lyfta honom. Han tokspinner när han blir kliad o klappad av trygga händer. Även stillasittande yngre barn går bra att komma fram till för att få en klapp eller två. Att ligga i sängen och mysa med jourhemshusse har han också kommit på är en härlig grej.  Emmet söker hem med mycket lek o bus och lite större barn, det ska även finnas en yngre lekfull kattkompis där om han inte för med sig sin bror Jedan i flytten.

Emmet är chippad, vaccinerad, avmaskad och veterinärkontrollerad och är redo att flytta när rätt hem dyker upp.

Jedan
född 2021-06-08


Jedan  leker gärna med sina syskon och har precis som Emmet utvecklats enormt den senaste veckan. Han spinner som en liten traktor när trygga vuxna händer klappar och kliar honom men är fortfarande lite fundersam över hur han känner inför mindre barn. De är lite för läskiga och oberäknerliga för Jedans smak. De vuxna i jourhemmet gillar han dock och möter dem glatt när han ser dem. Jedan önskar sig ett lugnt hem med kattvana där han får möjlighet att blomma ut till den härliga katt vi vet att han kan bli. Lek, bus och trygghet kommer snabbt att göra honom till en supermysig katt som är full i bus. Det måste finnas en yngre lekfull kattkompis i hans nya hem om han inte får med sig sin bror Emmet i flytten.

Jedan är chippad, vaccinerad, avmaskad och veterinärkontrollerad och är redo att flytta när rätt hem dyker upp.

Jedan och Emmet

Pricken (hane) Adopteras av jourhemmet
född 2021-06-08

Alex (hona) Adopterad
född 2021-06-08

Shin (hona) Adopterad
född 2021-06-08